Heli Katajiston raakaravintoreseptejä
Mustikkapallerot
2dl tuoreita/pakastettuja mustikoita
1 dl kuivattua mustikkajauhetta
1 rkl maca-jauhetta
4 dl liotettuja saksanpähkinöitä
ripaus vaniljaa
2 dl mantelijauhetta
vajaa 1 dl vesihauteessa sulatettua kaakaovoita
3 dl kivettömiä taateleita
Määrät ovat suuntaa antavia. Sekoita kaikista aineksista jollain soveltuvalla laitteella tasainen massa, joka on sopivan kiinteää pallojen pyörittelyyn (esimerkiksi sauvasekoittimella). Ainesten määrää voi vaihdella sen mukaan, kuinka voimakkaasti mustikkaisen maun palleroihin haluaa. Mikäli massa tuntuu liian löysältä, voit lisätä mantelijauhetta.
Pyörittele massasta palleroita. Voit vielä pyöritellä palleroita kuivatussa mustikkajauheessa. Palleroita voi pyöritellä muissa kuivatuista marjoista valmistetuissa jauheissa, jolloin niiden pinnasta tulee erivärinen. Esimerkiksi puolukkajauheesta saa punertavan pinnan.
Säilytä tarjoiluun asti jääkaapissa. Palleroita voi myös pakastaa.
Kurpitsakeitto
Sekoita blenderissä kaikki ainekset tasaiseksi, sosekeittomaiseksi seokseksi. Veden määrää voit vaihdella riippuen siitä, miten ohutta tai paksua keitosta haluat.
Mikäli keitosta tulee liian nestemäistä, voit lisätä joukkoon lusikallisen psylliumkuitua, jolloin keiton rakenteesta tulee kiinteämpi. Koristele esimerkiksi kuivatuilla kurpitsan siemenillä ja korianterin lehdillä.
Vadelma-vesimeloni-smoothie
puolikas vesimeloni
2 dl vadelmia
2 kypsää banaania
pieni pala inkiväärinjuurta
koristeluun sitruunamelissan/mintun lehtiä ja muutama vadelma
Sekoita ainekset blenderissä tasaiseksi smoothieksi. Annostele laseihin ja koristele.