Jäsenmaksu

Liittomme jäsenmaksu on kiinteä ja euromääräinen, eivätkä palkkatulosi vaikuta sen suuruuteen. Huolehtimalla, että jäsenmaksusi ovat ajan tasalla, takaat lukuisten jäsenpalvelujemme ja työttömyysturvan voimassaolon. Voit milloin tahansa tarkistaa jäsenmaksusi tilanteen Oma MMA -palvelussa.

Miten jäsenmaksumme muodostuu?

Kilpailukykyinen ja verovähennyskelpoinen jäsenmaksumme koostuu etujärjestömme sekä työttömyyskassamme erillisistä jäsenmaksuista. Voi itse valita, liitytkö ainoastaan MMA:n jäseneksi vai turvaatko työuraasi lisäksi työttömyyskassamme jäsenyydellä.

Vuonna 2024 työsuhteessa olevan jäsenen liiton jäsenmaksu on 29,75 euroa kuukaudessa ja työttömyyskassamme jäsenmaksu on 5,25 euroa kuukaudessa. Jos liityt kesken vuoden, maksat vain niistä kuukausista, jolloin olet jäsen.

Järjestössämme on viisi erilaista jäsentyyppiä: työsuhteessa oleva, vastavalmistunut, opiskelija, yrittäjä ja eläkeläinen. Haluamme ottaa jäsentemme eri elämäntilanteet huomioon, joten eri jäsentyyppien jäsenmaksut vaihtelevat.

Paljonko jäsenyytemme maksaa vuonna 2024?

Työsuhteessa oleva

Työsuhteessa olevan liiton jäsenmaksu on 29,75 euroa kuukaudessa ja työttömyyskassan jäsenmaksu on 5,25 euroa kuukaudessa.

Työsuhteisen jäsenen liiton ja kassan jäsenmaksu on yhteensä 35 euroa kuukaudessa tai 420 euroa kalenterivuodessa.

Lue lisää työsuhteisen jäsenyydestä ››

Yrittäjä 

Yrittäjäjäsenen liiton jäsenmaksu on 23,66 euroa kuukaudessa. Jäsenyys ei sisällä työttömyyskassaa.

Yrittäjäjäsenenä maksat meille matalampaa jäsenmaksua. Et kuitenkaan voi liittyä työttömyyskassamme jäseneksi, mutta suosittelemme sinua liittymään sen sijaan Yrittäjäkassan jäseneksi. Yrittäjäjäsenen kalenterivuoden maksu on yhteensä 284 euroa.

Lue lisää yrittäjäjäsenyydestä ››

Vastavalmistunut 

Mikäli olet valmistunut ammattiopistosta, ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta viimeisen vuoden sisällä, saat meiltä liiton jäsenyyden kahdeksi vuodeksi puoleen hintaan.

Vastavalmistuneen liiton jäsenmaksu on 14,90 euroa kuukaudessa ja työttömyyskassan jäsenmaksu on 5,25 euroa kuukaudessa.

Yhteensä vastavalmistuneen jäsenen liiton ja kassan jäsenmaksu on 20,15 euroa kuukaudessa tai 241,80 euroa kalenterivuodessa.

Lue lisää vastavalmistuneiden jäsenyydestä ››

Opiskelija 

Opiskelijajäsenyytemme maksu on 9 euroa vuodessa. Opiskelijajäsenenämme etuihisi kuuluvat kaikki vakuutuksemme.

Jäsenyys ei sisällä automaattisesti työttömyyskassaa. Voit halutessasi liittyä myös KOKO-kassamme jäseneksi (5,25 euroa kuukaudessa eli 63 euroa kalenterivuodessa)

Lue lisää opiskelijajäsenyydestä ››

Eläkeläinen 

Eläkeläisen liiton jäsenmaksu on 69 euroa vuodessa. Jäsenyys ei sisällä työttömyyskassaa.

Eläkeläisenä saat liiton jäsenyyden alennettuun hintaan. Jäsenmaksun maksat yhdessä erässä. Lisäksi yli 80-vuotiaat jäsenemme saavat jäsenyytemme täysin ilmaiseksi. Eläkeläisjäsenyyteen sisältyy joitain rajoituksia.

Lue lisää eläkeläisjäsenyydestä ››

Jäsenmaksun maksaminen 

Voit maksaa koko vuosimaksusi joko kerralla tai neljässä erässä. Jos liityt jäseneksemme kesken vuoden tai haet alennusta, voi seuraavan laskusi eräpäivä hieman vaihdella. 

Jäsenmaksuusi vaikuttaa, kuinka monta kuukautta olet ollut kyseisen vuoden aikana jäsenenämme. Voit laskea oman vuosikohtaisen jäsenmaksun kertomalla jäsenmaksun hinnan jäsenkuukausien määrällä. Jos esimerkiksi liityt sekä MMA:n että työttömyyskassamme jäseneksi eli täysjäseneksi kesäkuussa, vuoden jäsenmaksusi on (29,75 € + 5,25 €) * 7 = 245 euroa.  

Laskun maksaminen hoituu kätevimmin esimerkiksi e-laskulla, jonka saat käyttöösi verkkopankkisi kautta. E-laskusopimuksen tekeminen takaa, että saat aina e-laskun verkkopankkiisi oikealla viitteellä. Ohjeet e-laskutukseen vaihtamiseen löydät tämän sivun alalaidassa olevasta usein kysyttyjä kysymyksiä jäsenmaksuista -osiosta. E-laskun sijasta voit valita maksutavaksi myös paperi- tai sähköpostilaskun. Paperiseen laskuun tulee viiden euron paperimaksulisä.

Verovähennyskelpoisuus

Jäsenmaksumme on kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen. Verovähennys tarkoittaa, että jäsenmaksun suuruinen summa pienentää jäsenen verotettavaa tuloa. Eli tulot, joista tulovero lasketaan, laskevat jäsenmaksusi verran.

Ilmoitamme automaattisesti vuosittain maksamasi jäsenmaksut verottajalle. Sinun ei siis tarvitse tehdä muuta kuin tarkastaa, että tämä tieto löytyy vuosittain keväällä saapuvasta esitäytetystä veroilmoituksesta.

Voit laskea verovähennyksen hyödyn marginaaliverotuksen kautta.

Esimerkiksi keskituloisen jäsenemme kuukausitulo on 4 640 – 5 680 € ja marginaaliveroprosentti 52,4 %. Kun tuo osuus vähennetään bruttojäsenmaksusta, saadaan nettojäsenmaksu eli 420 € – 220,08 € = 199,92 €. Käytännössä siis maksaisit vuoden jäsenyydestämme noin 200 euroa verovähennyksen jälkeen, jos tulosi osuvat esimerkin palkkahaarukkaan.

Jäsenmaksualennukset 

Myönnämme tietyissä elämäntilanteissa oleville jäsenillemme alennusta jäsenmaksustamme tai sen osasta. Sinullakin voi olla oikeus alennettuun jäsenmaksuun, jos olet esimerkiksi työtön, lomautettu, perhevapaalla, osa-aikaeläkkeellä tai pitkäaikaisella sairauslomalla. 

Lue lisää jäsenmaksualennuksista ››

Usein kysyttyjä kysymyksiä jäsenmaksuista

Eija tässä, heippa!

Huomasin, että selailet jäsenmaksua koskevia tietoja verkkosivuillamme. Tiesithän, että me täällä MMA:n toimistolla olemme sinua varten ja vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi.

Nappaa siis luuri käteen ja soita tai lähetä meille viesti, niin rupatellaan!