Lakipalvelu

Kysyttävää työsopimuksesta? Erimielisyyksiä edustussopimuksessa? Meiltä saat maksutonta lakineuvontaa enemmän tai vähemmän kiperiin juridiikan kysymyksiisi. Työsuhdejuristimme tuntevat myynnin ja markkinoinnin alojen kiemurat paremmin kuin hyvin ja auttavat tarpeen tullen oikeudenkäyntiin asti. 

Juuri sinun alaasi erikoistuneet työsuhdejuristit

Lakipalvelutiimillämme on yhteensä noin kuudenkymmenen vuoden verran myynnin ja markkinoinnin alan työoikeuskokemusta. Siksi voimmekin ylpeydellä sanoa, että lakipalvelumme on jäsentemme oma lakiasiaintoimisto.  

Jäsenenämme saat maksutonta neuvontaa työ- ja edustussopimukseen liittyvissä asioissa. Lakipalvelumme konsultoi sopimusten laatimisessa, neuvottelee jäsentemme puolesta työnantajien kanssa ja hoitaa tarvittaessa oikeudenkäynnit.  

Työsuhdejuristimme ovat erikoistuneet myynti- ja markkinointityöhön liittyviin erityiskysymyksiin. He ovat toimialan sopimukset ja juridiikan tuntevia osaajia. 

Jos tarvitset juristiemme apua tai sinulla on herännyt lakipalveluihin liittyviä kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä. Juristimme vastaavat kaikkiin saapuneisiin viesteihin kahden työpäivän sisällä.  

Juristimme auttavat läpi työelämäsi elinkaaren 

Työelämä voi yllättää. Siksi jäsenistömme voi hyödyntää lakipalvelujamme työelämän eri tilanteissa monipuolisesti. Näitä ovat esimerkiksi   

  • työsopimusneuvottelut ja työsopimuksen ja muiden työsuhteeseen liittyvien sopimusten tarkistaminen, 
  • palkkaan liittyvät asiat, 
  • vuosilomat, työaika ja poissaolot,  
  • kilpailukieltosopimukset sekä salassapitosopimukset, 
  • yhteistoimintaneuvottelut ja irtisanomistilanteet, 
  • lomautukset, 
  • matkakustannusten korvaamiseen ja työmatkustamiseen liittyvät asiat 
  • sekä monipuoliset yrittäjien asiat. 

Lakipalvelumme saa kuukausittain arviolta 300 uutta yhteydenottoa. Riita-asioita on tällä hetkellä hoidossa noin 60–80 ja oikeudenkäyntejä vireillä noin 30. 

Selkeä suuntaus juristiemme työssä on jo muutaman vuoden ajan ollut oikeudenkäyntien määrän väheneminen. Työssä painottuu riitojen sovinnollinen ratkaiseminen ja riitoja ennaltaehkäisevä erilaisten sopimusten tarkastamiseen.

Yhteensä oikeudellinen palvelutoimintamme tuotti sovintosopimuksilla ja oikeudenkäynneillä jäsenille noin 2,3 miljoonaa euroa vuonna 2020.

Tapaa juristi henkilökohtaisesti

Ajoittain juristimme vierailevat toimistollamme Helsingin Pasilassa. Tällöin sinulla on mahdollista tavata heitä henkilökohtaisesti.

Voit tarkastaa koulutuskalenteristamme, onko vapaita tapaamisaikoja saatavilla. Koronaviruksen johdosta tapaamisia ei tällä hetkellä järjestetä.

Siirry koulutuskalenteriin ››

Jäsenillämme on oikeusturvavakuutus 

Olemme ottaneet kaikille työ- ja edustajasuhteisille jäsenillemme sekä opiskelijajäsenillemme oikeusturvavakuutuksen. Uusilla jäsenillä vakuutus astuu voimaan 6 kuukauden jäsenyyden jälkeen. 

Lakipalvelumme ja neuvontamme ovat kuitenkin kaikkien jäsentemme käytettävissä jäsenmaksuun kuuluvana heti jäsenyyden alettua, sillä vakuutusta ei läheskään aina tarvita.  

Työsuhdejuristimme yrittävät hoitaa riidan jäsenpalveluna tavanomaista neuvottelumenettelyä noudattaen. Mikäli ratkaisua ei neuvotteluissa syntynyt, riita käsitellään vakuutuksen piirin mahdollisesti kuuluvana asiana. Useimmiten vakuutusta tarvitaankin vasta, mikäli asia päätetään saattaa tuomioistuimen ratkaistavaksi. 

Lue lisää oikeusturvavakuutuksesta ›› 

Erikoistunutta lakiapua haasteisiisi

Me tunnemme myynnin ja markkinoinnin alan. Tavoitteemme on antaa jäsenillemme lakipalvelua yksilöllisesti, viivytyksettä ja ratkaisukeskeisesti. On ilo voida auttaa myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia!

Taija Numminen

MMA:n työsuhdejuristi, varatuomari