Lakipalvelu

Kysyttävää työsopimuksesta? Erimielisyyksiä edustussopimuksessa? Meiltä saat maksutonta lakineuvontaa enemmän tai vähemmän kiperiin juridiikan kysymyksiisi. Työsuhdejuristimme tuntevat myynnin ja markkinoinnin alojen kiemurat paremmin kuin hyvin ja auttavat tarpeen tullen oikeudenkäyntiin asti. 

Juuri sinun alaasi erikoistuneet työsuhdejuristit

Lakipalvelutiimillämme on yhteensä noin kuudenkymmenen vuoden verran myynnin ja markkinoinnin alan työoikeuskokemusta. Siksi voimmekin ylpeydellä sanoa, että lakipalvelumme on jäsentemme oma lakiasiaintoimisto.  

Jäsenenämme saat maksutonta neuvontaa työ- ja edustussopimukseen liittyvissä asioissa. Lakipalvelumme konsultoi sopimusten laatimisessa, neuvottelee jäsentemme puolesta työnantajien kanssa ja hoitaa tarvittaessa oikeudenkäynnit.  

Työsuhdejuristimme ovat erikoistuneet myynti- ja markkinointityöhön liittyviin erityiskysymyksiin. He ovat toimialan sopimukset ja juridiikan tuntevia osaajia. 

Jos tarvitset juristiemme apua tai sinulla on herännyt lakipalveluihin liittyviä kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä. Juristimme vastaavat kaikkiin saapuneisiin viesteihin kahden työpäivän sisällä.  

Juristimme auttavat läpi työelämäsi elinkaaren 

Työelämä voi yllättää. Siksi jäsenistömme voi hyödyntää lakipalvelujamme työelämän eri tilanteissa monipuolisesti. Näitä ovat esimerkiksi   

  • työsopimusneuvottelut ja työsopimuksen ja muiden työsuhteeseen liittyvien sopimusten tarkistaminen, 
  • palkkaan liittyvät asiat, 
  • vuosilomat, työaika ja poissaolot,  
  • kilpailukieltosopimukset sekä salassapitosopimukset, 
  • yhteistoimintaneuvottelut ja irtisanomistilanteet, 
  • lomautukset, 
  • matkakustannusten korvaamiseen ja työmatkustamiseen liittyvät asiat 
  • sekä monipuoliset yrittäjien asiat. 

Lakipalvelumme saa kuukausittain arviolta 300 uutta yhteydenottoa. Riita-asioita on tällä hetkellä hoidossa noin 60–80 ja oikeudenkäyntejä vireillä noin 30. 

Selkeä suuntaus juristiemme työssä on jo muutaman vuoden ajan ollut oikeudenkäyntien määrän väheneminen. Työssä painottuu riitojen sovinnollinen ratkaiseminen ja riitoja ennaltaehkäisevä erilaisten sopimusten tarkastaminen.

Yhteensä oikeudellinen palvelutoimintamme tuotti sovintosopimuksilla ja oikeudenkäynneillä jäsenille noin 2,3 miljoonaa euroa vuonna 2020.

Jäsenemme suosittelee

Olen käynyt kaikki urani työsopimukset läpi MMA:n työsuhdejuristien kanssa. Työsopimusten teko on tarkkaa hommaa. Siksi ne on tosi hyvä luetuttaa ammattilaisella – ja kuka tuntisi ne kiemurat paremmin kuin juuri meidän alaamme erikoistuneet työsuhdejuristit?

Jyrki Vartiainen
Myynti- & markkinointijohtaja

Oikeudellinen palvelu ja oikeusturva

Jäsenillemme maksuttomaan oikeudelliseen palveluun kuuluu työsuhdejuristiemme antama neuvontatyö, kuten työsopimusten tarkistus sekä oikeudellinen neuvonta erityyppisissä työ- tai edustussuhteisiin liittyvissä asioissa sekä riita-asioiden hoitaminen. 

Työsuhdejuristimme yrittävät hoitaa riidan jäsenpalveluna tavanomaista neuvottelumenettelyä noudattaen.  Mikäli ratkaisua ei neuvotteluissa synny, jäsen voi hakea meiltä päätöksen oikeusturvasta. Tällöin vastaamme oikeudenkäyntikuluista tiettyyn enimmäismäärään asti.

Lue lisää oikeudellisesta palvelustamme ›› 

Erikoistunutta lakiapua haasteisiisi

Me tunnemme myynnin ja markkinoinnin alan. Tavoitteemme on antaa jäsenillemme lakipalvelua yksilöllisesti, viivytyksettä ja ratkaisukeskeisesti. On ilo voida auttaa myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia!

Sanna Honkanen

MMA:n työsuhdejuristi, varatuomari