Eläkeläinen

Voit jatkaa jäsenyyttäsi vielä eläkkeelle jäätyäsikin. Näin voit hyödyntää monia etuja ja palveluitamme, vaikka et olisi enää aktiivisesti mukana työelämässä.

Eläkeläisjäsenet ovat ammatillisen etujärjestömme jäseniä, jotka ovat työelämästä eläkkeelle siirryttyään halunneet jatkaa jäsenyyttään eläkeläisjäseninä. Toivotamme kaikki tervetulleeksi jatkamaan jäsenyyttään myös ansaittuina eläkepäivinä.

Eläkeläisjäsenyyteen kuuluvat jäsenedut ovat hieman rajoitetummat kuin muilla jäsenillä. Eläkeläisjäsenyyteen ei kuulu työttömyyskassan jäsenyyttä, eivätkä eläkeläisjäsenet ole liiton jäsenilleen ottaman oikeusturvan tai ammatillisen vastuuvakuutuksen piirissä. Työsuhdejuristien palvelut eivät näin ollen sisälly eläkeläisjäsenyyteen.

Eläkeläisjäsenellä ei ole äänioikeutta eikä hän voi toimia valtuuston eikä hallituksen jäsenenä eikä varajäsenenä. Jos henkilöjäsen siirtyy eläkkeelle toimiessaan valtuuston tai hallituksen jäsenenä, hänen tulee erota tehtävästään.

Liiton jäsenetuvakuutuksiin kuuluva vapaa-ajan matkustaja- ja tapaturmavakuutus ovat kuitenkin voimassa myös eläkeläisjäsenillä sen vuoden loppuun, jonka aikana henkilö täyttää 69 vuotta.

Kaikki muut palvelumme ja etumme ovat eläkeläisjäsentemme käytettävissä. Eläkeläisille järjestetään myös omaa toimintaa, kuten Lapin retkiä. Useilla yhdistyksillä on aktiiviset senioriverkostonsa. Olet enemmän kuin tervetullut hyödyntämään palvelujamme jatkossakin!

Kuinka paljon eläkeläisen jäsenyys maksaa?

Eläkeläisjäsenen vuosimaksu on 69 euroa vuonna 2024. Huomaathan, että 80 vuotta täyttänyt eläkeläisjäsen on vapautettu jäsenmaksusta.

Jäsenmaksu maksetaan yhdessä erässä. Laskutustavaksi voit valita e-laskun, sähköpostilaskun tai postitse toimitettavan paperilaskun.

Kuinka haen eläkeläisjäsenyyttä?

Kun jäät pysyvästi eläkkeelle ja haluat siirtyä eläkeläisjäseneksi, toimi seuraavasti:

  • Hae alennusta jäsenmaksusta Oma MMA -palvelussa syynä Eläkeläisjäsenyys.
  • Sinun ei tarvitse erikseen erota työttömyyskassan jäsenyydestä, vaan ero hoituu samalla ilmoituksella.
  • Jos sinulla on kysyttävä tai kirjautuminen Oma MMA:han ei onnistu, ole yhteydessä jäsenpalveluumme.

Jäikö kysymyksiä mielen päälle?

Me autamme sinua mielellämme eläkeläisjäsenyyteen liittyvissä asioissa. Nappaa luuri käteen ja pirauta, niin rupatellaan asiat selviksi.