Työeläke

Ohoi, myynnin, markkinoinnin tai oston ammattilainen. Kaikesta tekemästäsi työstä matkasi varrella on kertynyt eläkettä tätä hetkeä varten. Eläkkeelle jääminen on monille merkittävä etappi, toisille taas odottamaton yllätys työuran varrella. 

Työnantaja on järjestänyt työeläkevakuutuksesi 

Eläke, toisin sanoen työeläke, turvaa toimeentulosi, kun jättäydyt työelämästä esimerkiksi vanhuuden, työkyvyttömyyden tai perheenhuoltajan kuoleman takia. Mikäli työeläkkeesi on pieni tai sinulle ei ole ollut työansioita, voit saada Kelan maksamaa kansaneläkettä ja mahdollisesti myös takuueläkettä. 

Työeläkkeestä on säädetty Suomen laissa. Kyseessä on pakollinen vakuutus, jonka työnantajasi on hoitanut puolestasi. Eläkettä kertyy kaikista työurasi ansioista. Työnantaja maksaa automaattisesti palkastasi työeläkemaksun. Näet maksun aina palkkalaskelmassasi.  

Jos olet yrittäjä, sinun tulee itse hoitaa lakisääteinen yrittäjän eläkevakuutus. Jos työskentelet esimerkiksi freelance-työsuhteessa, varmistathan, että sinulla on joko yrittäjän eläkevakuutus tai että työnantajasi on järjestänyt työeläkevakuutuksesi.

Tarkista kertynyt työeläkkeesi työeläkeotteella 

Tiesitkö, että voit tarkistaa sinulle kertyneen eläkkeen kätevästä sähköisestä palvelusta? Vaikka olisit vaihtanut työpaikkaa tai siirtynyt yrittäjäksi, tiedot sinulle kertyneestä eläkkeestä ovat tallessa työeläkelaitoksen ja Eläketurvakeskuksen rekistereistä. 

Voi tutustua työeläkeotteeseesi tästä linkistä.

Voit jatkaa jäsenenämme myös eläkkeellä 

Monet jäsenemme ovat työelämästä eläkkeelle siirryttyään halunneet jatkaa liiton jäsenyyttä eläkeläisjäsenenä. Olet siis enemmän kuin tervetullut jatkamaan yhteistä matkaa kanssamme. 

Sinulla säilyy muun muassa vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutus (sen vuoden loppuun, jona täyttää 69 vuotta) sekä mahdollisuus varata edullisia lomahuoneistoja. Myös monet muut liiton järjestämät edut ja alennukset ovat käytössäsi.  

Lue lisää eläkeläisjäsenyydestä