Jäsenvakuutukset

Jäsenvakuutuksemme ovat Turvassa 

Jäsenmaksuusi sisältyvät Vakuutusyhtiö Turvan vakuutukset ovat voimassa sen vuoden loppuun, jonka aikana täytät 69 vuotta. Vakuutettuina ovat kaikki jäsenemme.

Olethan jo ladannut TaskuTurva-sovelluksen puhelimeesi? Sovellus on luotu helpottamaan arkeasi: TaskuTurvassa näet sekä omat henkilökohtaiset – että meidän sinulle ottamat vakuutuksesi, voit tarkistaa viimeisimmän laskusi tiedot sekä viestitellä turvalaisten kanssa! Lue lisää Turvan sivustolta: TaskuTurva.  

Löydät lisää tietoa Turvasta ja jäsenvakuutuksistasi Turvan omalta verkkosivustolta. Jäsenenämme saat jäsenalennusta myös Turvan muista vakuutustuotteista.

Turvaamme selustasi vakuutuspaketilla!

Jäsenenämme vakuutamme sinut vakuutuspaketillamme, johon kuuluvat

  1. Vapaa-ajan matkustajavakuutus 
  2. Vapaa-ajan tapaturmavakuutus 
  3. Ammatillinen vastuu- ja oikeusturvavakuutus 
  4. Työttömyysturva työttömyyskassastamme (jos olet työsuhteinen jäsen ja valinnut myös kassan jäsenyyden) 

Vapaa-ajan matkustajavakuutus

Lomamatkoilla toivoisi aina kaiken sujuvan jouhevasti, mutta joskus reissatessa silti sattuu ja tapahtuu. Jäsentemme vakuutuspakettiin kuuluva Turvan matkustajavakuutus onkin isona apuna, jos matkasi aikana esimerkiksi yllättäen sairastut tai kohtaat kriisitilanteita.  

Matkustajavakuutus on voimassa enintään 45 vuorokauden ajan vapaa-ajan matkasi alkamisesta eteenpäin. Vapaa-ajan matka voi suuntautua Suomesta ulkomaille tai olla vähintään 50 kilometrin etäisyydelle kodistasi, työpaikastasi ja vapaa-ajan asunnostasi ulottuva kotimaanmatka.  

Vakuutus korvaa sinulle matkallasi alkavan sairauden tai sattuvan tapaturman hoitokuluja ilman euromääräistä ylärajaa ja omavastuuta. Lisäksi vakuutus korvaa sinulle matkasi peruuntumisesta, keskeytymisestä tai matkaltasi myöhästymisestä aiheutuvia kuluja Turvan ehtojen mukaisesti.  

Itsesi lisäksi vakuutettuina ovat myös mukanasi matkustavat alle 20-vuotiaat lapset. Lapsilla tarkoitetaan omia lapsiasi ja lapsenlapsiasi, puolisosi lapsia sekä kanssasi vakinaisesti samassa taloudessa asuvia lapsia. 

Otathan huomioon, että matkustajavakuutukseen ei sisälly matkatavaravakuutusta. 

Vapaa-ajan tapaturmavakuutus

Reissujen lisäksi myös arjessa saattaa toisinaan sattua odottamattomia havereita. Jäsenenämme olet vakuutettu kaikkialla maailmassa Turvan tapaturmavakuutuksella onnettomuuksien varalta! 

Tapaturmavakuutus korvaa sinulle ilman omavastuuta vapaa-aikanasi kaikkialla maailmassa sattuneista tapaturmista aiheutuneita hoitokuluja Turvan vakuutusehtojen mukaisesti. Lisäksi vakuutukseen sisältyy korvaus mahdollisista tapaturman aiheuttamista pysyvistä haitoista. 

Pidä mielessä, että vakuutus ei kata kilpaurheilussa tai sen harjoittelussa eikä ehdoissa erikseen poisrajatuissa urheilulajeissa ja harrastuksissa käyneitä tapaturmia. 

Ammatillinen vastuu- ja oikeusturvavakuutus 

Olet jäsenenämme vakuutettu ammattihenkilön vastuu- ja oikeusturvavakuutuksella, mikäli työskentelet joko työsopimussuhteisena työntekijänä tai harjoitat edustajan tointa itsenäisenä yrittäjänä. Vakuutus astuu uusille jäsenille voimaan 6 kuukautta liittymisen jälkeen. Lakiapumme ja -neuvontamme ovat kuitenkin useimmissa tapauksissa välittömästi uusienkin jäsenten käytettävissä, sillä riitojen setvimiseen ei läheskään aina tarvita vakuutusta.

Oikeusturvavakuutus kattaa sinulle jäsenyysaikanasi syntyneestä työ- tai edustussuhdetta koskevasta riidasta aiheutuneet asianhoito- ja oikeudenkäyntikulut 17 000 euroon saakka lakipalvelumme hoitamana. Muiden lakimiesten hoitamana korvaussumma on korkeintaan 8 500 euroa. 

Omavastuusi asianhoito- ja oikeudenkäyntikuluista on 20 prosenttia, mutta kuitenkin vähintään 500 euroa. Sinun tulee maksaa omavastuu ennen haastehakemuksen laatimista. Vakuutuksen käyttämisen edellytyksenä on meidän etukäteishyväksyntämme. 

Oikeusturvavakuutus korvaa sinulle oikeudenkäyntikuluja ja vastuuvakuutus taas puolestaan sellaisia tahattomia vahinkoja, jotka olet velvollinen korvaamaan vahingonkorvaus- tai työsopimuslain perusteella työnantajallesi. 

Mitä tehdä, jos joudut riitatilanteeseen?
  • Ota välittömästi yhteys juristeihimme.
  • Toimita tiedot riidan osapuolista, syystä sekä syntymisajasta.
  • Juristimme pyrkivät hoitamaan riidan jäsenpalveluna noudattamalla tavanomaista neuvottelumenettelyä.
  • Mikäli ratkaisua ei neuvotteluissa kuitenkaan synny, riita käsitellään mahdollisesti vakuutuksen piiriin kuuluvana asiana.
  • Juristi toimittaa vakuutushakemuksen meidän hyväksyttäväksemme ja sen jälkeen vielä vakuutusyhtiölle, minkä jälkeen asian hoito jatkuu oikeusturvavakuutuksen soveltamisalueeseen kuuluvana.