Työsopimus

Näyttääkö siltä, että työnhakuprosessi on johtamassa uuteen kiinnostavaan työpaikkaan? Älä anna juhlamielen vielä vallata alaa täysin ja hyväksy työnantajan tarjoamaa työsopimusta sellaisenaan, vaan muista neuvotella tarkasti työsopimuksen sisällöstä.

Kaikki olennaiset asiat työsopimukseen 

Työsopimukseen on hyvä kirjata kaikki työsuhteen olennaiset ehdot. Varsinkin, jos työsopimukseen ei sovelleta mitään työehtosopimusta, määräytyvät työsuhteen ehdot osapuolten sopimalla tavalla. 

Lainsäädäntöön on kirjattu tietyt minimiehdot, mutta ne jättävät osapuolille vielä paljon sopimisvaraa. Työsopimukseen kannattaa kirjata esimerkiksi palkan määräytymisen perusteet ja oikeus etätyöhön, mutta sen yhteydessä voi yrittää sopia myös tavallista laajemmasta lomaoikeudesta työsuhteen alussa. Saat seuraavaksi apua työsopimukseen!

Neuvottele näistä ennen työsopimuksen tekemistä

Työsuhdejuristimme tarkastavat sopimuksesi

Hyödynnä jäsenetusi ja tarkastuta työsopimuksesti osaavilla työsuhdejuristeillamme. Sopimus kannattaa käyttää juristilla etenkin, jos siihen on kirjattu kilpailukieltoon liittyviä asioita tai jos palkkaukseen liittyy epäselvyyksiä.