Ura- ja työkykyvalmennus

Uravalmentajamme ovat tukenasi, kun pohdit seuraavia askeliasi urapolullasi tai kaipailet henkilökohtaista sparrausta esimerkiksi päätöksenteon tai tavoitteiden asettamisen tueksi. Valmennuksessa tai sparrauksessa voidaan käydä läpi erilaisia työuraasi ja työkykyysi liittyviin osa-alueita – omien toiveidesi mukaan.

Työuravalmennuksessa voit saada sparrausta vaikkapa työnhakuun, urasuunnitteluun, nykyisessä työssä kehittymiseen tai esihenkilönä työskentelemiseen. Työkykyvalmennus taas tähtää siihen, että voit työssäsi hyvin ja saat työkaluja kiireisessä arjessa pärjäämiseen ja työssä jaksamisen haasteisiin.  

Ura- ja työkykyvalmennuksessa voit käydä itsellesi ajankohtaisia asioita aina luottamuksellisesti ja kahdenkeskisesti koulutetun asiantuntijan kanssa. Keskustelussa läpikäytävät asiat sovitaan kanssasi yksilöllisesti.

90 %

ura- tai työkykyvalmennusta hyödyntäneistä jäsenistämme suosittelisi palvelua muille jäsenillemme.

Voit varata itsellesi ajan valmennukseen Oma MMA:sta löytyvästä valmennuskalenterista. Valmennuksen kesto riippuu siitä, kuinka kauan olet ollut jäsenenämme. Ensimmäisen maksuttoman valmennuksen voit varata, kun olet ollut jäsenenämme vuoden.

Mitä kauemmin olet jäsenemme, sitä suuremman edun saat

Valmennuksen toteuttavat kumppanimme Työvalmennus Futuurin valmentajat joko puhelimen, Teamsin tai sähköpostin välityksellä. Vuoden jäsenyyden jälkeen voit osallistua maksutta yhteen 25 minuutin valmennukseen vuosittain. Kymmenen jäsenyysvuoden jälkeen valmennuksen kesto pitenee 50 minuuttiin, jonka voit käyttää kerralla tai kahdessa osassa. Kun olet ollut jäsenenämme 25 vuotta, saat yhteensä 75 minuuttia valmennusaikaa: joko kolme 25 minuutin valmennusta tai jakamalla ne kahteen (25 + 50 minuuttia) valmennukseen.

Huomaathan kuitenkin, että etusi lasketaan liittymisvuotesi mukaan! Jos esimerkiksi liityit meille joulukuussa 2023, olet jo vuoden 2024 alusta alkaen oikeutettu 25 minuutin mittaiseen valmennukseen.

Kuinka pitkään valmennukseen olet oikeutettu vuodessa?

  • Yhden vuoden jäsenenä oltuasi voit valita haluamasi 25 minuutin valmennuksen.
  • 10 vuotta jäsenenä oltuasi voit valita yhteensä 50 minuuttia valmennuksia.
  • 25 vuotta jäsenenä oltuasi voit valita yhteensä 75 minuuttia valmennuksia.

Jäsenmaksuusi sisältyvän valmennuksen lisäksi Futuuri tarjoaa sinulle myös 25 prosentin alennuksen valmennuspaketistaan. Kurkkaa diilisi täältä ››

Mitä valmennukset pitävät sisällään?

Uravalmentajamme ovat sinua varten työelämäsi käännekohdissa. Yksittäinen valmennuksesi tai sparrauksesi voi liittyä muun muassa alla listaamamiimme työuraan ja työkykyyn liittyviin osa-alueisiin.

Uravalmennus

Uravalmennus tarjoaa sinulle muun muassa tsemppiä ja tukea, yhteistä pohdintaa ja tutkimista, osaamisen tunnistamista ja sanoittamista, näköalojen avaamista sekä vinkkejä.

Uravalmennus sopii esimerkiksi seuraaviin tilanteisiin:

  • Työnhaku: menetelmät, työhakemuksen ja CV:n laatiminen, valmistautuminen työhaastatteluun ja soveltuvuustesteihin, piilotyöpaikkojen hakeminen, työnhakuprosessin eri vaiheet
  • Urasuunnittelu: omat vahvuudet, tavoitteiden asettaminen, valintatilanteet, yrittäjyys, jatko-opinnot, esihenkilötyö, uran muutokset, motivaation ja suunnan hakeminen, alanvaihto
  • Nykyisessä työssä kehittyminen: valmistautuminen kehityskeskusteluihin, työtehtävien vaihtaminen, työn tuunaus, työn ongelmakohdat
  • Esihenkilösparraus: haasteet roolin muutoksessa, haastavat tilanteet, varhainen välittäminen, puuttuminen, tavoitteiden asettaminen
  • Yrittäjyyssparraus: yrittäjyyden käynnistys, yrittäjyyden eri tilanteet, ohjaus eteenpäin tiedon lähteille

Valmentaja oli ammattitaitoinen ja kokenut henkilövalinnoissa. Hän kuunteli, osasi kysyä oikeita kysymyksiä ja antoi hyviä vinkkejä. Erityisen hyödylliseltä tuntui haastattelutilanteen harjoittelu yhdessä.

Varaa aika työuravalmennukseen ››

Työkykyvalmennus

  • Työkyvyn muutos ja työssa jaksamisen mahdollistaminen: valmistautuminen kolmikantakeskusteluun, puheeksi ottaminen, ammatillisen kuntoutuksen kysymykset, työtehtävien muutokset, työhönpaluu pidemmältä sairauspoissaololta
  • Omasta työhyvinvoinnista huolehtiminen sekä ajan- ja stressinhallinta: ajanhallinnan ratkaisut, priorisointi, työmäärän hallinta, vaihtoehtojen näkeminen, päätöksenteko, työyhteisön haastavat tilanteet

Sain konkreettisia vinkkejä, kuinka keskustella työssäjaksamisen haasteita esimiehen kanssa. Valmentaja oli huipputyyppi, käytännönläheinen ammattilainen. Ehdottomasti suosittelen.

Varaa aika työkykyvalmennukseen ››

Valmentajamme

Päivi

Koulutus: KM (pedagoginen pätevyys), henkilöstöjohtamisen tradenomi (AMK), PK- ja kasvuritysten johtaminen

”Ohjausotteeni on ratkaisukeskeinen ja sosiodynaaminen. Osaamistani ammennan uraohjauksen ja ammatillisen kuntoutuksen parista sekä tarvittaessa yrittäjyyden sekä tiiminvetäjän arjesta. Pääasiassa yksilöllisen uraohjauksen kautta olen päässyt kulkemaan lukemattomia urapolkuja yli 15 vuoden ajan.”

Heta

Koulutus: KM (kasvatuspsykologia, pedagoginen pätevyys)

”Lähden ohjauksessani liikkeelle aina yksilöllisesti ja halusta ymmärtää tilannettasi kokonaisvaltaisesti. Olipa matkasi urallasi kohti työtä, opintoja tai vielä etsinnässä, kuljen valmentajana rinnallasi edistäen tilannettasi kanssasi eteenpäin. Hyödynnän valmennuksissani osaamistani eri ikäisten ihmisten ohjauksesta, opetuksesta ja valmennuksesta sekä asiantuntijoiden rekrytoinnin maailmasta eri toimialoilta.”

Anu

Koulutus: Yhteisöpedagogi (YAMK) työyhteisöjen kehittäminen, Työvalmennuksen EAT, Ratkaisukeskeinen valmentaja, Insinööri (AMK) prosessitekniikka

”Uravalmentajana kohtaan jokaisen asiakkaan yksilöllisesti keskittyen sinun toiveisiisi ja tavoitteeni on, että kohtaamisen jälkeen seuraavan askeleen ottaminen on sinulle helpompaa. Ohjaajana ja valmentajana työotteeni on ratkaisukeskeinen ja dialoginen. Työssäni parasta on kun yhdessä löydämme sanat osaamiseesi kuvaamiseen ja onnistumme kirkastamaan ajatuksiasi seuraavista työuran askelista.”

Jonna

Koulutus: YTM (sosiaalihallintotiede), geronomi (AMK), työkykykoordinaattori

”Ohjaajana olen ratkaisukeskeinen ja kuunteleva. Ohjaustilanteessa pohditaan juuri sinun yksilöllistä tilannettasi ja etsitään sopivia vaihtoehtoja urapolullesi. Osaamistani valmennustyöhön olen kerryttänyt muun muassa uraohjauksen ja ammatillisen kuntoutuksen parista sekä toimimalla yrittäjänä ja esihenkilönä.”