Jäsenlaskuista on löytynyt virheitä, joita korjaamme nyt – virheellisestä laskusta ei tarvitse ilmoittaa meille. Lue asiasta tarkemmin täältä ››

Empaattista asiakaslähtöisyyttä

Kiinnostus sekä rahoitusalaan että asiakaskohtaamisiin yhdistyvät Charlotta Neuvosen työssä pankin asiakkuusneuvojana.

Ollessaan autoliikkeen myyntisihteerinä Charlotta Neuvonen innostui rahoitusratkaisuista ja lähti opiskelemaan liiketaloutta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun. Opinnäytetyönsä hän teki Itä-Uudenmaan Osuuspankissa. Hän valmistui viime lokakuussa ja jatkaa pankissa edelleen.

Työssään hän etsii ratkaisuja asuntolainoihin yhdessä asiakkaiden kanssa.

− En halua tuputtaa, vaan tarjota asiakkailleni heille hyödyllisiä ratkaisuja ja olla läsnä. Asiakaslähtöinen myyminen sitouttaa ja johtaa pitkäaikaisiin asiakkuuksiin. Olen kiinnostunut asiakkaista kauppojen jälkeenkin. Soitan heille ja kysyn kuulumiset. Se merkitsee ihmisille paljon.

Neuvonen pääsee usein todistamaan unelmien täyttymistä.

− Kun asiakas löytää kodin, olen aidosti iloinen. Saan siitä voimaa, ja se auttaa jaksamaan.

Hän on mukana elämän yllätyksissä: asiakkuusneuvojan ammattitaitoa tarvitaan myös työttömyyden tai eron sattuessa kohdalle.

Lukiossa Neuvonen teki kaksoistutkinnon ja opiskeli ravintola-alaa. Hän kartutti ensin alan työkokemusta ja perusti sen jälkeen oman kahvilan. Nyt yrittäjyys ei ole tähtäimessä, mutta hän harkitsee palvelujohtamisen yliopisto-opintoja tulevaisuudessa.

− Olen ymmärtänyt opintojen tärkeyden työssäni. Työ on maksimoinut oppimisen koulussa, ja olen saanut lisäksi opettajilta konkreettista vahvistusta. Haluan opiskella lisää, sillä olen tähdännyt aina vähän ylöspäin ja halunnut kehittyä.

Kysymys konkarille

Miksi asiakaslähtöisyys on tärkeää, ja miten se näkyy myyntityössä?

”Asiakaslähtöinen yritys keskittyy tekemään juuri sitä, mistä asiakas on halukas maksamaan, ja pyrkii karsimaan epäolennaisen. Asiakaslähtöisyys näkyy ”helpommin myytävänä” tarjoamana, koska sen arvo on linjassa asiakkaiden tarpeiden kanssa. Se näkyy matalampina kustannuksina, koska myynnissä ja markkinoinnissa tarvitaan vähemmän selittämistä ja suostuttelua, ja tuotefloppeja tulee harvemmin. Se näkyy myös asiakkaiden lojaliteetissa ja toistuvissa ostoissa.”

Vastauksen antoi toimitusjohtaja Liisa Holma Un/known-yhtiöstä.

Charlotta Neuvonen, 28

  • Asiakkuusneuvoja, Uudenmaan Osuuspankki 2022–
  • Asiakkuusneuvoja, Itä-Uudenmaan Osuuspankki 2021–2022
  • Myyntisihteeri, Rinta-Joupin Autoliike Oy, 2018–2021
  • Kahvilayrittäjä, K & C Food Oy, 2016–2018
  • Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK, liiketalous, tradenomi 2020–2022
Kuva Timo Porthan

Taltuta muutospeikko!

"Mulle MMA:ssa ykkösetu on ehdottomasti koulutukset! Niistä saan uralleni tärkeitä oppeja loistavilta puhujilta, kuten Oona Kankkuselta, Sani Leinolta ja Esa Riutalta.

Kaikille konekammoisille suosittelen kyllä Microsoftin peruskoulutuksia. Niiden avulla opin tekemään asiat oikein sen sijaan, että söhellän kaiken kiertoteitse erehdyksen kautta."