Etätyötä Espanjan auringon alla

Miltä tuntuisi klikata itsensä Teams-palaveriin ja samalla ihailla ikkunasta avautuvaa maisemaa Espanjassa? Tämä asia kutkutti Profinderin asiakkuusjohtaja Toni Kontiomaan mieltä samoin kuin etätyö ulkomailla. Kun sekä oma että vaimonkin työnantaja näyttivät vihreää valoa etätyölle palmujen alla, ei asiaa tarvinnut enää pohtia: Fuengirola, täältä tullaan!

Espanja houkuttelee nyt monia muitakin etätyöläisiä. Fuengirolan maine eläkeläisten paikkana on murenemassa, kun tämä pitkään suomalaisten lomailijoiden suosiossa ollut Etelä-Espanjan kaupunki on kokenut nuorennusleikkauksen.

­− Suomalaisia nuoria tulee Fuengirolaan töihin nyt erityisen paljon, ja he tulevat tänne nimenomaan etätöiden perässä, Toni kuvaa.

Nuoria Espanjan aurinkoon houkuttelevat etenkin puhelimella tehtävät myynti- ja asiakaspalvelutyöt sekä koodaamiseen ja nettisivujen tekoon liittyvät tehtävät. Kaikkia näitä töitä on erittäin helppo tehdä etäyhteyksien avulla mistä päin maailmaa tahansa.

­− Törmäsin hiljattain työpaikkailmoitukseen, jossa rekrytointivalttina käytettiin nimenomaan sitä, että työtä voi tehdä missä vaan. Tällaisen mahdollisuuden tarjoaminen on myös merkki siitä, että työnantaja on moderni, suvaitsevainen ja työntekijöihinsä luottava, nostaa Toni esiin.

Suomalaisia yrityksiä löytyy Fuengirolasta paljon, muun muassa puhelinmyyntiyrityksiä on parisen kymmentä. Yleensä suomalainen yritys ostaa paikallisen yrityksen, joka tuntee maan tavat ja operoi sen kautta.

Espanjassa työskentelyn plussat ja yksi miinus

Paitsi lämmin ilmasto, vaihtelunhalu ja edullinen hintataso, myös lukuisat muut asiat saavat Tonin viihtymään Fuengirolassa. Erityisesti Toni kehuu paikallista väkeä, joka on ystävällistä ja tekee paikan ilmapiiristä positiivisen.

Harrastuksistakaan Toni ei ole joutunut tinkimään. Fuengirolassa on erittäin hyvät kuntosalit, rannalle pääsee helposti ja ruokaa rakastavien iloksi ravintoloissa saa todella hyvää ruokaa. Yllättäen myös laskettelurinteisiin pääsee kätevästi talviaikaan.

− Pidämme vaimoni kanssa matkustelusta. Täältä on hyvät kulkuyhteydet lähikohteisiin ja naapurimaihin. Myös paikallislennot ovat edullisia, esimerkiksi Kanarian lomalle pääsimme erittäin edulliseen hintaan, hehkuttaa Toni.

Julkinen terveydenhoito Espanjassa on hyvätasoinen ja se toimii kuten Suomessakin. Koronarajoitukset ovat höllentyneet, esimerkiksi maskipakko on enää sisätiloissa. Toni pitää hyvänä asiana myös sitä, että MMA:n jäsenenä hänellä on automaattisesti voimassa kattava vapaa-ajan matkustaja- ja tapaturmavakuutus.

Ainoastaan hyvän asunnon löytäminen voi olla hankalaa Suomesta käsin, sillä asuntoilmoituksissa tiedot voivat olla hataria ja esittelykuvat huonolaatuisia. Toni vinkkaakin, että kannattaa liittyä paikallisten suomalaisten Facebook-ryhmiin, joista saa parhaiten tietoa hyvistä asunnoista. Nettiyhteyden laatu kannattaa myös aina tarkistaa, jotta etänä työskentely toimii sujuvasti.

Profinderista kattavat ja ajantasaiset yhteystietolistat

Toni Kontiomaa työskentelee Profinderissa, joka tarjoaa MMA:n jäsenille ja jäsenten työnantajayrityksille 20 prosentin alennuksen BtoB- ja BtoC-itsepalvelutietokannoista. Ne sisältävät kotitalouksien, yritysten sekä päättäjien osoitteet, suorat numerot ja muut tiedot.

Itsepalvelukanavassa tiedot ovat aina ajan tasalla, sillä ne päivitetään joka päivä. Monesti tämän tyyppisiä yhteystietoja tilataan Excel-listoina, joiden tiedot vanhenevat nopeasti.

­­− Moni ei tule ajatelleeksi, että vuosittain lähes miljoona suomalaista muuttaa ja 30 prosenttia yrityspäättäjistä vaihtaa työpaikkaa. Meidän palvelumme vahvuus on se, että siitä voi hakea täsmällisillä hakuehdoilla yhteystietolistat tiettyyn tarpeeseen silloin, kun niitä tarvitsee. Tiedot ovat myös varmasti ajan tasalla, muistuttaa Toni.

Palvelu nopeuttaa esimerkiksi myyjän työtä, kun listojen päivittämiseen tai oikean yhteyshenkilön löytämiseen ei tarvitse kuluttaa aikaa.

Toni antaa mielellään lisätietoa palvelusta, joten ota rohkeasti häneen yhteyttä. Tonin tavoitat numerosta 045 635 0060 ja sähköpostiosoitteesta toni.kontiomaa@profinder.fi.