Jäsenten parhaaksi

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA sai joukkoihinsa vahvistusta alkuvuodesta, kun mukaan liittyi it-asiantuntija ja tiedottaja.

Etätöiden aikakaudella uudella työntekijällä ei ole helppoa – tai niinhän sitä luulisi. Tammikuussa MMA:lla aloittivat sekä tiedottaja Reija Koistinen että it-asiantuntija Toni Varis. Kumpikin kokee, että lämminhenkiseen työyhteisöön on ollut helppoa solahtaa myös etäyhteyksien kautta.

– Täällä on hyvä tekemisen meininki. Ihmiset ovat kehittämisintoisia, ja täällä on hyvää tsemppausta puolin ja toisin, Koistinen sanoo.

Kun koko työyhteisö on omaksunut samat tavat etätyöskentelyyn ja yhteisöllisyyden ylläpitämiseen, myös uusi työntekijä pääsee nopeasti joukkoon mukaan.

– Yllätyin, miten nopeasti joukkoon pääsi mukaan. Jollakin tavalla tuntui siltä kuin olisi tullut kotiin, Varis pohtii.

Ympäristötyöstä ihmisten pariin

Koistinen on erittäin kokenut viestinnän ammattilainen. Hän ehti työskennellä ympäristöalalla pakkauskierrätyksen parissa tiedottajana viimeiset kahdeksan vuotta ennen saapumistaan MMA:lle. Yhteensä uraa ympäristöalalla ehti kertyä 17 vuoden ajalta.

– Työ täällä on ollut todella kiinnostavaa ja mielenkiintoista. Olen aiem­min ollut ympäristöasioiden kanssa tekemisissä ja tehnyt hyvää ympäristön puolesta. On innostavaa, että nyt pääsen työskentelemään ihmisten parissa. On todella hienoa, että voimme tukea myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia ja auttaa heitä menestymään työssään, Koistinen sanoo.

Myynnin ja markkinoinnin ala on hänelle entuudestaan tuttu, sillä viestinnän tehtävät linkittyvät tiiviisti markkinointiin. Ennen ympäristöalalle hakeutumista hän ehti toimia myös it-alalla myynnin ja asiakaspalvelun assistenttina.

MMA:lla Koistisen vastuualueisiin kuuluu muun muassa mediaviestintä ja MMA:n verkkosivujen blogipalvelusta vastaaminen. Hän on osa viestinnän ja markkinoinnin tiimiä, mutta tekee tiivistä yhteistyötä myös jäsenpalvelun kanssa. Tänä keväänä ajankohtainen asia on ollut palkkatutkimus.

– Varsinkin nyt korona-aikana korostuu, että ammattiliitto on tärkeä tuki, jos työelämässä tulee mutkia matkaan. On tärkeää, että voimme viestiä jäsenillemme, että olemme olemassa juuri heitä varten ja teemme työtä heidän parhaakseen.

Ammattiliittoon tuorein silmin

Digitaalista markkinointia opiskeleva Varis kuuluu myös viestinnän ja markkinoinnin tiimiin, mutta vastaa sen lisäksi it-asiantuntijana erilaisista teknisistä ratkaisuista. Tällä hetkellä työn alla on jäsenpalvelun kontaktointijärjestelmän uudistus. Tavoitteena on, että yhteydenpito jäsenten kanssa helpottuu entisestään.

Variksella on monipuolinen kokemus sekä markkinoinnista että it-alan töistä.

– Kouluttauduin alun perin tietotekniikka-alalle ja työskentelin muun muassa videoneuvottelupuolella. Jonkin aikaa olin mukana alan startupissakin.

Tuuliselta it-alalta Varis päätyi muutaman mutkan kautta tapahtumatuottajaksi. Tässä apuna oli harrastus. Vapaa-ajallaan Varis valmentaa naisten salibandyn F-liigassa sekä U19-tyttöjen maajoukkueessa maalivahteja.

Työskentely ammattiliitossa on Varikselle uutta, mutta hän kokee, että työyhteisö on ottanut hänet avosylin vastaan ja ehtinyt aina tarpeen tullen neuvoa.

– Sen lisäksi, että minut on otettu todella hienosti porukkaan mukaan, täällä on myös osattu hyvin hyödyntää erilaisissa hankkeissa it-osaamistani. ◆