Kohti tuntematonta

Koronapandemia romahdutti tapahtumatoimialan, ja samalla loppuivat työt Terhi Karresmaalta. Yritystapahtumien ammattilainen löysi uutta opittavaa hr-ratkaisujen myyjänä.

Maaliskuun puolessavälissä kaikki peruttiin. Kaksi viikkoa palautettiin tapahtumien osallistumismaksuja ja tehtiin muita töitä perumisten parissa, mutta siihen työt loppuivat, eikä niiden pariin ole palattu, kuvailee Terhi Karresmaa koronan vaikutuksia vuoden 2020 keväällä.

Hän oli työskennellyt kokous- ja kongressipalveluiden parissa RTG Sales Oy:ssä myyntipäällikkönä kuusi vuotta. Järjestettäviä tapahtumia oli monipuolisesti pienistä virkistyspäivistä satojen osallistujien ammattilaistapahtumiin ympäri Suomen.

Vielä puoli vuotta Karresmaa työskenteli yrityksen muissa toiminnoissa ennen kuin lomautus osui kohdalle. Yllätyksenä se ei tullut.

– Se pisti miettimään omaa tulevaisuuttaan eri kantilta, ettei välttämättä olekaan paluuta vanhaan. Tapahtuma-alan näkymissä oli jo selvää, ettei ala tule hetkessä palautumaan. Pitkään samassa yrityksessä työskennelleenä sen loppuminen oli tietysti haikeaa, hän toteaa.

Karresmaa oli lomautuksen aikana nähnyt Worker Kainuun työpaikkailmoituksen ja siinä tutun henkilön numeron, mutta ajatus hakemisesta jäi hautumaan.

– Seuraavana aamuna puhelin soi ja yrittäjä kyseli, millainen on työtilanteeni. Jutellessa kävi nopeasti ilmi, etteivät he etsineet valmista tekijää vaan olivat valmiina kouluttamaan ja perehdyttämään, hän kertoo.

Vaihdos pääasiassa teollisuuden ja rakentamisen parissa toimivaan henkilöstöpalveluyritykseen oli Karresmaalle pieni kulttuurishokki.– Se oli melko voimia vievää, ja huomasin kaiken aivokapasiteetin olevan käytössä uuden tiedon vastaanottamisessa ja oppimisessa. Samalla se oli kuitenkin todella mielenkiintoista, eikä kaduta yhtään, että hyppäsi täysin uuteen. Pikkuhiljaa myös huomaa, etteivät kaikki asiat olekaan enää niin outoja. ◆

Kuva: Teemu Sirviö

Haluatko päästä sisäpiiriin?

Kiinnostaako sinua myynnin ja markkinoinnin ajankohtaiset uutiset sekä tärpit? Jos vastasit kyllä, uutiskirjeemme on sinua varten! Tilaa kirje, niin pysyt kärryillä näppärästi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.