”Kokeile omaa juttuasi” – MMA:n stipendi kannustaa etsimään omaa polkua alalla

Myynnin ja markkinoinnin taitoja tarvitsee jokainen. Alalta löytyy oma polku kaikille innokkaille, ahkerille ja rohkeille. Menestyminen vaatii kuitenkin jatkuvaa osaamisen kehittämistä. Näin summaa viime vuonna MMA:n opiskelijastipendin saanut Jyväskylän ammattikorkeakoulun tradenomiopiskelija Johanna Airo, joka koki yllätyksen saadessaan tunnustusta opinnoistaan.

– Myynnin ja markkinoinnin taitojen opiskeleminen tarkoittaa minulle mahdollisuutta kehittää itseäni sekä parantaa omaa osaamistani, sillä ala muuttuu ja kehittyy jatkuvasti. Se tarkoittaa tiedon hankkimista ja uuden oppimista. Näitä taitoja tarvitsee jokainen, Airo taustoittaa.   

Monella opiskelijalla on kunniahimoisia tavoitteita opintojensa ja tulevan työelämänsä suhteen. Airo katsoo, että aina kannattaa kuitenkin lähteä kokeilemaan omaa juttuaan. Tämä onkin kullanarvoinen vinkki opiskelijalle, jolla on tähtäimessä opinnoissa ja alalla menestyminen.  

– Omalta mukavuusalueelta poistuminen on usein se asia, joka opettaa ja kehittää eniten. Lisäksi ahkera harjoitteleminen ja tekeminen kartuttavat kokemusta, ja niiden avulla kehittyy paremmaksi, Airo lisää.

Samoilla linjoilla on myös Airon opettaja Päivi Könönen, joka uskoo, että opinnoissa kannattaa uskaltaa heittäytyä ja ottaa koko kapasiteetti käyttöön.

– Ahkera tekeminen kantaa hedelmää osaamisen kertymisen muodossa. Kuten urheilusuorituksissa, tietyt asiat pätevät myös myynnin ja markkinoinnin opinnoissakin. Eli huiput tekevät asioita 10 prosenttia enemmän, paremmin ja kovemmalla asenteella, opettaja kannustaa.

Tunnustus omasta työstä kannustaa jatkamaan eteenpäin

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA:n stipendi tuli Airolle yllätyksenä, ja sen saaminen oli kunnia-asia. Airo on painottanut opintonsa myyntiin, markkinointiin ja johtamiseen. Tunnustus opiskeluista ja kovasta työnteosta myynnin ja markkinoinnin opintojen parissa tuntui hyvältä.

– Stipendin saaminen tuli itselleni yllätyksenä, jota en odottanut. Se, että joku muu antaa tunnustusta omasta osaamisesta, teki stipendin saamisesta vielä merkityksellisempää. Se kannustaa ehdottomasti jatkamaan eteenpäin, Airo iloitsee.

Tähän iloitsemiseen yhtyy myös opettaja Könönen, jonka rinnassa läikähtää lämmin tunne joka kerta, kun opiskelijat ovat saaneet MMA:n stipendejä palkinnoksi kovasta työstään. Könösen mukaan joka kerta stipendin saanut opiskelija on tullut silminnähtävän onnelliseksi tunnustuksesta.

– Tämä on upea ja hyvin konkreettinen tapa antaa tunnustusta tuleville myynnin ja markkinoinnin rokkistaroille. On ilo olla tästä mukana, ja toivottavasti MMA jatkaa stipendien jakoa jatkossakin, opettaja toivoo.

Kuvassa vasemmalla stipendin saaja Johanna Airo ja oikealla hänen opettajansa Päivi Könönen.

MMA:n stipendistä muodostui arvostettu perinne

MMA:n opiskelijastipendi on perustettu vuonna 2011 Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA:n kunniapuheenjohtaja Aarne Laaksosen täytettyä 100 vuotta.

Stipendi on tarkoitettu myynti- ja markkinointialaa koskevien tutkintoon johtavien opintojen tai opinnäytetöiden palkitsemiseen. Stipendin avulla MMA haluaa palkita ja innostaa alan tulevaisuuden huippuosaajia.

MMA tekee valtakunnallisesti yhteistyötä eri oppilaitosten kanssa. Yksi tärkeistä yhteistyön muodoista on opiskelijastipendi. Yhteistyö on osa MMA:n pitkäaikaista tavoitetta kehittää ammattimaista myynti- ja markkinointiyötä sekä kehittää alan arvostusta.

Stipendia hakee opiskelijan opettaja, joka haun yhteydessä perustelee valintaansa. Valinnassa opettaja voi tuoda esille opiskelijan erityisen hyvän edistymisen opinnoissa, menestyksekkään projektin toteuttamisen tai erityisen hyvän opinnäytetyön tekemisen. 

Keväällä 2020 on jaossa ansioituneille opiskelijoille viisi 200 euron opiskelijastipendiä sekä yksi 500 euron stipendi.

Opettaja, lue ohjeet ja hae stipendiä opiskelijallesi

Vastavalmistuneena saat MMA:lta parhaimman diilin – MMA:n jäsenyys 24 kuukautta -50 % hintaan! Lue lisää klikkaamalla kuvaa!