Kutsumus löytyi

Digimarkkinoinnin ammattilainen löysi sisältään pedagogin ja vaihtoi toimistotyön opettamiseen. Monipuolinen käytännön työkokemus antaa hyvän pohjan opetustyöhön.

Elokuussa 2022 Mercuria kauppaoppilaitoksessa markkinoinnin opettajana aloittanut, aiemmin markkinointitoimistoissa työskennellyt Eveliina Paunonen on tyytyväinen urasiirtoonsa.

– Tuntuu, että palaset ovat loksahtaneet paikalleen. Tässä työssä pystyn yhdistämään markkinoinnin ja intohimon opettamiseen. Ihana vuosi takana, Paunonen sanoo.

Paunonen opiskeli markkinointia Turun kauppakorkeakoulussa ja kiinnostui erityisesti digimarkkinoinnista. Siitä alkoi ura markkinointitoimistoissa.

– Päädyin opiskeluaikana työskentelemään turkulaisessa digimarkkinointitoimistossa. Yhtenä osa-alueena myimme koulutuksia muun muassa kesäyliopistoille ja yliopistoille, ja pääsin itsekin kouluttamaan. Pidin siitä valtavasti.

Turusta Paunonen siirtyi Helsinkiin töihin digimarkkinointitoimistoon, josta edelleen markkinointitoimisto Kuulun asiakkuusvastaavaksi.

– Teimme Kuulussa kattavasti koulutuksia erilaisille yrityksille, ja meillä oli kumppanuuksina isoja koulutustaloja. Minulle tuli vielä vahvemmin fiilis, että koulutukset ovat se, mitä haluan tehdä.

”Ajattelin, että repäisen ja kokeilen.”

Nuorena opettajan urasta haaveillut Paunonen päätti opiskella pedagogiikkaa. Samoihin aikoihin vastaan tuli Mercuria kauppaoppilaitoksen työpaikkailmoitus, jossa etsittiin opettajaa, jolla on taustaa digitaalisen markkinoinnin parissa.

– Ajattelin, että repäisen ja kokeilen.

Paunonen valittiin tehtävään, ja hän on viihtynyt hyvin.

– On ihana ilmapiiri ja mahtava koulu ja työkaverit. Lisäksi on vahva merkityksellisyyden tunne, kun pääsen tekemään töitä nuorten kanssa ja jakamaan omaa osaamistani ja innostustani markkinointiin heidän kanssaan.

Markkinointiala on kovassa muutoksessa. Paunonen sanoo, että ajan hermolla pysyminen ja uusien työkalujen – kuten tekoälyn – rohkea hyödyntäminen kannattaa.

– Kukaan ei tiedä, miltä ala tulee näyttämään viiden vuoden päästä. Pitää olla halu oppia uutta ja olla innostunut, se on tärkeää tulevaisuudessa.

Eveliinan viimeisimmät urastepit

  • Digimarkkinoinnin ja konsultoinnin tehtäviä, Mahon Digital Marketing, 02/2017–07/2019
  • Konsultti, Kiva Helsinki, 08/2019–01/2021
  • Account Manager, Markkinointiviestintätoimisto Kuulu, 01/2021–06/2022
  • Opettaja, Mercuria kauppaoppilaitos, 08/2022–
Kuva Timo Porthan