Myyntitöihin suoraan lukion penkiltä

Pyry Särkilahti nauttii työstä, jossa voi itse vaikuttaa tulokseen ja omaan palkkaansa.

Pyry Särkilahti, 23, toimii kolmatta kuukautta account managerina Academic Work Oy:ssä, joka on nuoriin ammattilaisiin erikoistunut rekrytoinnin ja henkilöstövuokrauksen asiantuntija.

− Hankin uusia asiakkaita ja myyn heille palvelujamme, hän kertoo työstään.

Särkilahti kertoo kiinnostuneensa, kun tuttava vinkkasi työpaikassaan avautuvista paikoista.

− Hakuprosessi oli aika pitkä. Kävin kolme eri haastattelua. Aluksi lyhyt puhelinkeskustelu sekä testi, sen jälkeen puhelinhaastattelu, jonka jälkeen vielä kaksi haastattelua paikan päällä. Myöhemmin kuulin, että hakijoita oli ollut hieman alle 500 ja heistä palkattiin kaksitoista.

Särkilahti kertoo olleensa aina myyntihenkinen, ja nauttivansa työssään sen vapaudesta; että pystyy itse vaikuttamaan tulokseen ja sitä kautta pitkälti omaan palkkaansa.

Hän kertoo temperamenttiprofiilinsa olevan puna-keltainen, eli juuri myyntityöhön sopiva: Sosiaalinen, puhelias, mutta määrätietoinen ja tavoitteellinen.

Särkilahti meni edelliseen työpaikkaansa monitoimialaiselle Würthille suoraan lukion penkiltä rakennuspuolen myyntiedustajaksi. Firman sisällä hän eteni samalla, kun suoritti ohessa merkonomintutkinnon.

− Työskentelin opiskeluaikana kolmessa paikassa: McDonaldsissa, henkilöstövuokrauksen kautta rakennusyrityksessä silloin kun keikkaa oli, ja vielä olin puhelinmyynnissä.

Missä haluat nähdä itsesi viiden vuoden kuluttua?

− Olisi varmaan hyvä olla jo jossakin esimiesasemassa, mutta aika vastaavanlaisissa hommissa. Myynnin päällikkö- tai johtoasemassa.