Syö itsesi virkeäksi

Terveyssuositusten mukaan puolet ateriasta pitäisi aina olla kasviksia. Tässä muutamia vinkkejä arkeen.

Heli Katajiston raakaravintoreseptejä

Mustikkapallerot

2dl tuoreita/pakastettuja mustikoita
1 dl kuivattua mustikkajauhetta
1 rkl maca-jauhetta
4 dl liotettuja saksanpähkinöitä
ripaus vaniljaa
2 dl mantelijauhetta
vajaa 1 dl vesihauteessa sulatettua kaakaovoita
3 dl kivettömiä taateleita

Määrät ovat suuntaa antavia. Sekoita kaikista aineksista jollain soveltuvalla laitteella tasainen massa, joka on sopivan kiinteää pallojen pyörittelyyn (esimerkiksi sauvasekoittimella). Ainesten määrää voi vaihdella sen mukaan, kuinka voimakkaasti mustikkaisen maun palleroihin haluaa. Mikäli massa tuntuu liian löysältä, voit lisätä mantelijauhetta.

Pyörittele massasta palleroita. Voit vielä pyöritellä palleroita kuivatussa mustikkajauheessa. Palleroita voi pyöritellä muissa kuivatuista marjoista valmistetuissa jauheissa, jolloin niiden pinnasta tulee erivärinen. Esimerkiksi puolukkajauheesta saa punertavan pinnan.

Säilytä tarjoiluun asti jääkaapissa. Palleroita voi myös pakastaa.

 

Kurpitsakeitto

5 dl kuutioitua, keltaista kurpitsaa
3 dl maissinjyviä
ripaus hyvälaatuista suolaa
ripaus mustapippuria
2-3 rkl inaktivoitua oluthiivaa (antaa juustoista makua)
vettä
koristeluun kuivattuja kurpitsansiemeniä sekä korianteria

Sekoita blenderissä kaikki ainekset tasaiseksi, sosekeittomaiseksi seokseksi. Veden määrää voit vaihdella riippuen siitä, miten ohutta tai paksua keitosta haluat.
Mikäli keitosta tulee liian nestemäistä, voit lisätä joukkoon lusikallisen psylliumkuitua, jolloin keiton rakenteesta tulee kiinteämpi. Koristele esimerkiksi kuivatuilla kurpitsan siemenillä ja korianterin lehdillä.

Vadelma-vesimeloni-smoothie

puolikas vesimeloni
2 dl vadelmia
2 kypsää banaania
pieni pala inkiväärinjuurta
koristeluun sitruunamelissan/mintun lehtiä ja muutama vadelma

Sekoita ainekset blenderissä tasaiseksi smoothieksi. Annostele laseihin ja koristele.