Urheiluvälinemyyjä innostui myyntityöstä

Myyntityön tradenomin opinnot auttoivat Henri Lähteenmäkeä kehittymään kokonaisvaltaisemmaksi myyjäksi ja paremmaksi projektityöskentelijäksi.

Olen opintojeni loppusuoralla ja valmistumassa myyntityön tradenomiksi Turun Ammattikorkeakoulusta. Työskentelen nykyään Academic Workillä Account Managerina. Työtehtäviini kuuluu myyntiprosessi uusasiakashankinnasta nykyisten asiakassuhteiden kehittämiseen ja ylläpitämiseen. Opintojen myötä minusta on kehittynyt kokonaisvaltaisempi myyjä sekä parempi projektityöskentelijä.

Parasta työssäni on asiakasyritysten ongelmien ratkaiseminen sekä mahdollisuus vaikuttaa omaan palkkaan. Jatkuva kehittymisen halu saa puskemaan eteenpäin, sillä jokaisesta päivästä voi tehdä aiempaa paremman.

Ensimmäisen kosketuksen myyntityöhön sain 15-vuotiaana kesätöiden merkeissä, kun pääsin työskentelemään puhelinmyyjänä. Nykyiseen urapolkuuni eniten on kuitenkin vaikuttanut työskentely Rauman Intersportissa.

Aloitin työt ilta- ja viikonlopputyöntekijänä lukio-opintojeni ohella. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen jatkoin töitä kokoaikaisena. Viisi vuotta urheiluvälineiden myyntiä vahvisti itselleni sen, että haluan tulevaisuudessakin jatkaa myyntityön parissa sekä kehittää itsestäni paremman myyjän. Näin syntyi myös ajatus tutkinnosta.

Parasta työssäni on asiakasyritysten ongelmien ratkaiseminen sekä mahdollisuus vaikuttaa omaan palkkaan. Jatkuva kehittymisen halu saa puskemaan eteenpäin, sillä jokaisesta päivästä voi tehdä aiempaa paremman.

Mielenkiintoisin kokemukseni opiskelijana oli osallistuminen valtakunnalliseen Best Seller -myyntikilpailuun. Kilpailuun valmistautuminen sekä itse kilpailupäivä valmensivat minusta paremman B-to-B-myyjän sekä antoivat konkreettisia taitoja tuleviin työelämän haasteisiin.

MMA on ollut näkyvästi esillä koko opintojeni ajan. Webinaarit, CV-sparraukset ja myynnin sekä markkinoinnin avoimet työpaikat edesauttavat nuoria kehittämään itseään sekä työllistymään jo opintojen aikana.

 

Henrin kysymys konkarille:

Kenellä on ollut suurin vaikutus uravalintaasi?

Sosiaalisen myynnin sanansaattaja, myyntivalmentaja ja puhuja Sani Leino vastaa Henri Lähteenmäen kysymykseen.

”Uskon itse, että uravalintaan vaikuttaa useampi ihminen, erilaisissa elämän vaiheissa.

Asenteen työntekoa ja toimeliaisuutta kohtaan olen saanut Eila-mummiltani. Myynnin ja markkinoinnin innostuksessa toimivat Jarit: Markkinoinnin saralta innostuin Jari Parantaisen kirjoista ja kirjoituksista, myynnin puolelta taas olen oppinut eniten Jari Sarasvuolta.

Jos kuitenkin pitäisi sanoa, miksi olen juuri nyt yrittäjänä ja autan yrityksiä ja yksilöitä myynnin ja sosiaalisen median saralla, eniten on vaikuttanut markkinoilla oleva tarve ja kysyntä, johon lähdin vastaamaan oman yhtiön kautta. Lyhyt vastaus siihen on siis asiakas.”