Vinkkejä talvimatkoille

Matkailun tarkoitus on rentouttaa ja virkistää mieltä. Ohessa muutama vinkki onnistuneeseen reissuun.

Moni suuntaa talviaikaan hiihtokeskuksiin joko Suomessa tai muualla Euroopassa. Suomalaisten matkat Keski-Euroopan laskettelukohteisiin ovat yleistyneet viime vuosina. Aktiiviloma piristää ja yhdistää mukavasti matkailun ja harrastuksen.

Varsinkin ulkomaankohteissa lasketellessa kannattaa varmistaa, että matkustajavakuutus on kunnossa. Vielä tärkeämpi vinkki on pysytellä vain merkityissä rinteissä.

Huomioithan, että off-piste-laskettelu ei yleensä kuulu matkustajavakuutukseen. Kannattaa myös tarkistaa lentoyhtiöiden matkatavarasäännökset, jos haluat ottaa omat hiihto- tai lasketteluvarusteet mukaan.

Matkalla sattuu ja tapahtuu

MMA:n ottama matkustajavakuutus korvaa matkan aikana alkaneen sairauden tai sattuneen tapaturman aiheuttamia hoitokuluja. Näitä ovat esimerkiksi lääkärinpalkkiot, tutkimuskulut ja lääkärin määräämät lääkkeet.

Omat lääkkeet suositellaan pakattavaksi käsimatkatavaroihin. Ota lääkkeet mukaan alkuperäispakkauksissa ja kannattaa pakata myös reseptit mukaan.

Muista ottaa matkalle mukaan jäsenkorttisi, joka on myös matkavakuutuskortti. Näin hoitava laitos voi todeta, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus ja että hoidoille löytyy maksaja.

Matkavakuutuskortti ei automaattisesti ole maksukortti, joten on hyvä varautua siihen, että kulut  joutuu maksamaan ensin itse ja hakemaan korvausta myöhemmin vakuutusyhtiöstä.

Kannattaa tutustua ennen matkaa MMA:n jäsenvakuutuksen ehtoihin.

SOS on matkailijan tukena

Jos kuitenkin jotain odottamatonta tapahtuu, SOS auttaa. Sieltä voit saada apua, jos sairastut ja tarvitset lääkäriä tai sairaalahoitoa. SOS:issa on ympärivuorokautinen päivystys suomen kielellä ja siellä tunnetaan myös MMA:n jäsenvakuutus. SOS:n numeron löydät jäsenkorttisi takaa.

SOS:iin voi ottaa yhteyttä myös muissa kuin hätätapauksissa. He voivat esimerkiksi neuvoa lähimmän luotettavan lääkäriaseman sijainnin tai ottaa yhteyttä omaan lääkäriisi Suomessa. SOS järjestää myös mahdolliset sairaskuljetukset matkakohteesta Suomeen.

 

Matkailijan muistilista

  • tarkista voimassaolevat matkustustiedotteet ulkoasiainministeriön sivuilta
  • ota mukaan eurooppalainen sairaanhoitokortti, jonka saa ilmaiseksi Kelasta ja jäsenkorttisi
  • tarkista, mitkä rokotukset tarvitaan/suositellaan matkakohteessasi
  • tarkista, ovatko matkatavarat vakuutettuna kotivakuutuksessasi
  • tee matkustusilmoitus, näin viranomaiset tietävät matkakohteesi ja yhteystietosi
  • selvitä etukäteen, missä on lähin Suomen suurlähetystö tai edustusto

Turvan sivuilla on MMA:n jäsenille tehty osio, josta löytyy myös video jäsenkortin tuomista vakuutuseduista.