Jos työ ei vastaa kykyjäsi – 3 tapaa toimia

Tuntuuko sinusta, ettet pääse hyödyntämään koko potentiaaliasi työssäsi? Kaikki ei ole kunnossa, kun sinusta tuntuu, että sinulla on osaamista ja kykyjä, joita et saa työssäsi käyttää.

Voit ratkaista ongelman kolmella tavalla:

1. hae uusi työpaikka

2. muuta työtäsi

3. muuta ajatuksiasi

Uuden työn hakeminen on looginen seuraus siitä, kun nykyinen työ on tullut läpeensä tutuksi rutiiniksi. Työssä ei ole enää opittavaa. Työ on sitä samaa päivästä toiseen ja siitä puuttuu imu. Kun kasvat työtäsi suuremmaksi, sinulta puuttuu haastetta.

Haastetta ja kipinää saat isommissa saappaissa. Uudessa työpaikassa voit purkaa henkisen energiasi, keskittyä uuteen, oppia ja ratkaista ongelmia koko potentiaalillasi.

Toinen tapa käyttää potentiaalisi paremmin, on muuttaa omaa työtäsi.

Määritä itse työtäsi uudelleen. Laajenna tai syvennä nykyistä hommaasi. Sinä voit syventyä ja kehittää työsi yksityiskohtia.

Töitten rajapinnat on hyvä alue. Voit vaikka auttaa kollegaasi tai pomoasi. Ota itsellesi tehtäväksi se, minkä muut jättävät tekemättä tai tekevät vastentahtoisesti rimaa hipoen.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi. Kun joku asia on toistuvasti huonosti, mitä jos sinä ottaisit sen hoitaaksesi.

Käytä siis itse omaa potentiaaliasi. Jos sinun tarvitsee pyytää lupa, ehdota mitä sinä tekisit ja kysy, salliiko pomosi sen.

Kun hyödynnät oman potentiaalisi niin taatusti muutkin huomaavat potentiaalisi. Se ei ole enää salaisuus.

Kolmas tapa hoitaa tilanne, jossa sinun potentiaalisi jää käyttämättä on, että sinä muutat omat ajatuksesi. Älä välitä. Hyväksy, että potentiaalisi on korkeampi kuin mitä sinä työssäsi tarvitset. Käytä sitä hyväksi.

Nauti täysin siemauksin helppoudesta ja vaivattomuudesta, joka syntyy siitä, että potentiaalisi ylittää työsi vaatimukset. Tiedät täsmälleen, mitä sinun on tehtävä, ja tiedät paljonko, siihen menee aikaa. Hallitset työsi.

Kun suljet työpaikan oven takanasi, jätät työongelmat taaksesi. Moni kadehtisi sinua. Jos kaipaat haasteita, niin kiva harrastus voi niitä tarjota.

Kun sinusta tuntuu, että potentiaaliasi ei hyödynnetä, niin

1. hae uusi työpaikka ja toivo, että siinä sinun potentiaaliasi hyödynnetään

2. hyödynnä itse omaa potentiaaliasi nykyisessä työssäsi laajentamalla työtäsi sinne missä sinulla on potentiaalia ja potentiaalisi huomataan

3. muuta ajatuksiasi ja lakkaa piittaamasta siitä, ettei potentiaaliasi käytetä vaan nauti täysillä helppoudesta, joka syntyy siitä, että potentiaalisi ylittää työsi vaatimukset

Jokin noista kolmesta vaihtoehdosta varmaan sopii sinulle.

Kirjoittaja coachaa strategiaa käytäntöön myynnissä.

Actional OyBlogi | Maksuttomat oppaat LinkedIn | Twitter | heikki.luoma[at]actional.fi