Kilometrikorvaukset perustuvat rehellisyyteen

"Eikä siitäkään päätä silitellä, kun laskutetut kilometrikorvaukset eivät vastaa ajettuja kilometrejä.”

Olympiakomitean asiat eivät varsinaisesti kuulu meille, mutta kilometrikorvausasioista olemme kiinnostuneita. Palkan maksaminen tai muiden korvausten tarjoaminen kilometrikorvauksen muodossa ei ole hyväksyttävää.

Toimivan kilometrikorvaussysteemin kivijalka on rehellisyys. Perustana täytyy olla se, että matkalaskut tehdään oikein ja matkalskut maksavalla työnantajalla on ne mahdollisuus tarkastaa ja tarvittaessa oikaista.

Ja näinhän onkin, mutta jostakin hyppää aina joskus esiin joku vilunki-ville, joka murentaa palkansaajalle tai yrittäjälle oman auton käytöstä maksettavan korvauksen uskottavuutta ja toimivuutta. Olemme puuttuneet ja puutumme tarvittaessa jatkossakin esimerkiksi sellaisiin tilanteisiin, joissa pelkällä provisiopalkalla työskentelevien myyntihenkilöiden tulo muodostuu selvästi väärällä tavalla kilometrikorvauksista.

Satunnaisetkin väärinkäytökset nostetaan aina esimerkkeinä esiin silloin, kun ihan toimivaa ja hyvää suomalaista kustannustenkorvausjärjestelmää vastustetaan. Usein muita (hyviä) syitä vastustamiseen ei löydykään.

Keskisuomalaisen näkemys Olympiakomitean asioihin tästä.