Matka – haaveissa vainko oot mun?

Minulla on tatuoituna käteen sanat: Nauti matkasta. Se on itselleni monella tavalla merkityksellinen lause. Tiivistettynä sanat kuvaavat elämänasennettani, että päämäärä ei ole minulle itse tarkoitus, vaan matka sen varrella. Harrastan myös ultrajuoksua, ja joskus reitillä on tullut kirottua koko leima ja sen viesti. Tästä mitään nautita, kun joka askel sattuu. Mutta maalissa sanat tuntuvat joka kerta aivan oikeilta. Välillä sitten näitä käsivarren sanoja tulee katsottua reissuissa rantapyyhkeellä ja mietittyä, että voi pojat, että kuulkaa nautinkin!

Tänä keväänä nuo käteni sanat ovat konkretisoituneet moneksi pettymyksesi. Samoja pettymyksiä jakaa kanssani iso osa suomalaisista. Lentoja ja reissuja on peruttu, eikä matkoille tosiaankaan nyt pääse. Hyvästi Espanja, hyvästi juoksutapahtumat, hyvästi Ruisrock. Tässä kohtaa nauttiminen on kaukana, kun tuijotellaan päivästä toiseen kotinurkkia, yritetään selviytyä etätyöarjesta, pärjätä mahdollisten lomautusten kanssa, taistella kotikoulua läpi, tehdä ruokaa joka välissä, muistaa pukea itselleen jotain päälle, pyörittää astianpesukonetta noin neljästi päivässä ja yrittää olla vielä töissä tehokas ja positiivinen. Aurinkoinen espanjalainen rantatuoli on valitettavan kaukana.

Kuten joka puolella, myös meillä vakuutusyhtiössä tämä kevät näkyy ja tuntuu. Ulkomaan matkavahinkoja ei luonnollisesti juuri tällä hetkellä satu ja tapaturmat ovat muuttaneet muotoaan. Nyt jalkapallokenttien sijaan kompastellaan metsälenkeillä ja satutetaan itseä koti- ja remppahommissa. Tilanne kuitenkin elää ja rajoitusten purun myötä palataan varmasti lisääntyviin urheiluvammoihin, lasten korvatulehduksiin ja kyllä ne turistiripulitkin sieltä aikanaan taas saapuvat. Kunhan lentokoneet nousevat ilmaan.

Matkahätäpäivystäjämme SOS Internationalin mukaan maata jalkojensa alla raapivat jo ne innokkaimmat matkustajat, eli kun rajat alkavat avautua, matkustaminen alkaa heidän mukaansa Euroopassa nopeasti. Varovaisemmat odottavat ja voi olla, että moni ei uskalla tai voi matkustaa ennen ensi vuotta. Suomalaiset myös matkustavat SOS:in mukaan muihin pohjoismaihin verrattuna kesällä vähän, joten tämä menetetty matkakesä ei meillä tunnu niin isolla kädellä kuin esimerkiksi ruotsalaisilla. Olemme mökkikansa ja tänä kesänä sitä varmasti vahvemmin kuin koskaan.

Vaikka aika on haastava, tärkeintä on silti etsiä näistäkin hetkistä ne positiiviset puolet. Uskon, että tämä aika muuttaa monta asiaa myös paremmaksi, terävöittää tärkeysjärjestyksiä ja opettaa lopulta nauttimaan. Siispä nautitaan nyt tästäkin matkasta niin hyvin kuin voidaan ja halataan taas, kun tavataan ja saadaan. Voimaa ja iloa ihan jokaisen tulevaan kesään! Aurinko nousee onneksi aina.

Ps. Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten jäsenenä olet Turvassa niin tulevien matkojen kuin tapaturmienkin osalta. Joten me autamme, kun sattuu vaikka siellä kotona, metsällä tai aikanaan ulkomailla. Lisätietoa vakuutuksistasi löydät www.turva.fi/mma.