Myyjän helppoa elämää

Hänellä on omat työajat ja törkeän paljon vapautta. Päivät pitkät hän luuhailee pitkillä lounailla, saunomassa tai golf-kentillä asiakkaiden kanssa. Someen päivittyy kuvia milloin mistäkin edustusreissusta ja asiakasillalliselta. Toimistolla hänestä näkyy takinliepeen vilaus muutaman kerran viikossa. Taas näkyi olevan uusi. Kadehdittavaa.

Kuka tahansa olisi yhtä positiivinen ja hurmaavan energinen, jos elämä olisi itselläkin yhtä helppoa kuin hänellä – myyjällä.

On helppo olettaa myyjien olevan luonteeltaan ulospäinsuuntautuneita. Henkilöitä, jotka imevät akkuihinsa virtaa sosiaalisissa tilanteissa.

Uskon kuitenkin, että introvertti myyjä päihittää ekstrovertin harkintakyvyllään ja kuuntelutaidollaan. Ihmisten seurassa introvertti myyjä osaa sulkea muun maailman ympäriltään, on aidosti läsnä, fokusoi koko kehonsa energian seuralaisensa käyttöön. Sellainen henkilö herättää vahvempaa luottamusta ja saa todennäköisemmin aikaan konkreettisia tuloksia. Näin, vaikka on epämukavuusalueellaan ihmisten seurassa.

Akku loppuu, jos sitä ei lataa. Oletko huomannut, kuinka moni julkisuudessa hersyvä persoona onkin kaveriporukassaan ehkä se hiljaisin ja huomaamattomin?

Myyjänkin työ on julkinen työ. On oltava sliipattu ja edustava, energinen ja skarppi. Koskaan ei tiedä missä asiakkaan kohtaa, työaikaa ei ole, eikä huonoja päiviä. Myyjän työ voi olla henkisesti raskasta myös, kun myynti rullaa. Kun ei rullaa, hymy ei silloinkaan saa hyytyä.

Siksi hänellä on törkeän paljon vapautta luuhailla pitkillä lounailla tai milloin missäkin. Sallittakoon tämä myyjille. Kepeys on menestyksen edellytys.