Vaativan myyntityön kilpailu nuorille

MMA:n oppilaitosyhteistyötä on kehitetty merkittävästi muutaman viime vuoden aikana. Yksi tärkeä yhteistyön muoto on vaativan yritysmyynnin kilpailu Best Seller Competition, joka järjestettiin jo seitsemännen kerran Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa 14.4.2016.

Kyseessä on perinteisesti ollut Turun ammattikorkeakoulun ja Helsingin Haaga-Helia ammattikorkeakoulun myyntilinjan tradenomiopiskelijoiden välinen kilpailu. Tänä vuonna Tampereen ammattikorkeakoulu oli mukana ensimmäistä kertaa. MMA on ollut kilpailussa yhteistyökumppanina alusta saakka.

Karsintojen jälkeen kustakin oppilaitoksesta päivän finaalitapahtumaan oli selviytynyt yhteensä 30 kilpailijaa. Olin jälleen MMA:n edustajana tuomarina sekä alkuerässä että finaalissa. Alkuerässä tuomaroi myös nuorisoasiamiehemme Joanna Purosto. Voiton tässä kilpailussa vei lopulta hienolla suorituksellaan Turun ammattikorkeakoulun Sanna Pantsar.

Yhden päivän kestävä loppuhuipennustapahtuma ja kilpailu kokonaisuudessaan on hyvä esimerkki oppilaitosten ja alueen elinkeinoelämän yhteistyöstä. Kilpailu on roolipeli, jossa myydään kunakin vuonna pääsponsoriksi valitun yrityksen aitoa tuotetta. Tänä vuonna pääsponsori oli monikansallinen it-yhtiö Dell, jonka pilvessä toimivaa Boomi-tietojärjestelmäintegraatiopalvelua kilpailijat pääsivät myymään näyttelevälle ja hyvin taustat opetelleelle ostajalle (tietohallintopäällikkö). Finaalissa mentiin organisaatiossa porras ylöspäin ja myytiin samaista tuotetta päällikön esimiehelle (markkinointijohtaja). Näyttelijät ovat joka vuosi kaikki yhteistyökumppaneiden, yritysten edustajia. Tapahtuman yhteyteen on myös avattu yritysten rekrytointi- ja esittelytori sopivasti opiskelijoiden kesätyön hakuaikaan.

Totesin kilpailun jälkeisessä haastattelussa, että olen ollut mukana tuomaroimassa nyt kaiketi kuusi kertaa ja joka kerta on tunne, että kilpailijoiden taso ja osaaminen on parempaa kuin edellisellä kerralla. Nyt, muutama päivä tuon kilpailun jälkeen, olen edelleen samaa mieltä. Taso oli kova.

MMA on kannustanut joka vuosi kilpailun jälkeisessä palautteessaan ammattikorkeakouluja laajentamaan kilpailua myös muihin ammattikorkeakouluihin, avaamaan muillekin ovia. Samaa teemme jälleen ja edesautamme laajentumista mahdollisuuksiemme mukaan. Keväällä 2017 kilpaillaan Turussa.

Lisätietoa kilpailusta www.bestsellercompetition.fi.