Vakuutus, josta ei toivottavasti koskaan makseta korvauksia

Miten alle kouluikäiset lapseni pärjäisivät ilman minua, äitiään? Entä miten puolisoni pärjäisi, jos minua ei yhtäkkiä olisi? Miten itse selviytyisin, jos puolisoni äkillisesti menehtyisi? Nämä pohdinnat tuntuvat niin ylitsepääsemättömiltä, että mieluummin en miettisi näitä ajatuksia ollenkaan, saati syvällisesti.

Omaa kuolemaa tai elämän rajallisuutta ei arjessa onneksi tarvitsekaan jatkuvasti miettiä. Mutta silti nämä ajatukset hiipivät mieleeni, kun ensimmäinen lapsemme syntyi kuusi vuotta sitten. Päällimmäisenä näissä pohdinnoissa ei ollut raha, oikeastaan kaikki muu.

Mitä kaikkea voisinkaan menettää: ensimmäiset sanat ja ensiaskeleet, synttärijuhlat, arkiset höpöttelyt illallispöydässä, hiihtolenkit keväthangilla ja yhteiset nuotiohetket, koulun aloituksen ja päättöjuhlat, teinivuosien kipuilut, aikuistumisen, äidin ja tyttären ystävyyden… Ja toisaalta pohdin, mistä kaikesta lapseni jäisi paitsi, mikäli minua ei enää olisi? Näitä asioita ei voi ostaa rahalla.

Silti taloudellinen turvallisuus mahdollistaa paljon asioita. Tiedostan olevani etuoikeutettu ja onnekas, sillä perheessämme on kaksi hyvin toimeentulevaa aikuista ja varmasti toisenkin tuloilla perheemme pärjäisi.

Minulle on kuitenkin tärkeää tietää, että vaikken olisi enää täällä pitämässä perheestäni huolta, puolisollani olisi mahdollisimman hyvät lähtökohdat selvitä arjesta. Saan mielenrauhaa ajatuksesta, että perheeni voisi jatkaa tuttua arkeaan omassa kodissamme ilman huolta esimerkiksi lainanlyhennyksistä tai siitä, mistä muusta pitää luopua.

Ja siksi minulla on henkivakuutus. Vaikken minä ikinä hyödy henkivakuutuksestani mitenkään, koen sen jopa tärkeämpänä kuin kotivakuutuksen. Sillä se on vakuutus, jolla on arvoa enemmän kuin hintaa. Hintaa, jota maksan mielelläni – sitäkään sen enempää arjessa miettimättä.

Janica Lamberg on vakuutusyhtiö Turvan markkinointipäällikkö ja kahden pienen lapsen äiti.

Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva on työtä tekevien ihmisten yhdessä omistama vakuutusyhtiö, joka tarjoaa alan parasta palvelua sekä kattavaa ja kannattavaa vakuutusturvaa. Turvassa vakuutat elämäsi rakkaimmat asiat helposti ja yksinkertaisesti. Jo useana vuonna EPSI Rating -asiakastyytyväisyystutkimus on osoittanut, että Turva on asiakaspalvelun ykkönen kaikista Suomen vakuutusyhtiöistä. Lisäksi Turva tarjoaa jatkuvan 10 prosentin jäsenalennuksen kaikille suomalaisten ammattiliittojen jäsenille.