Jäsenmaksuihimme maltillinen muutos vuonna 2023

Jäsenmaksumme ovat pysyneet samalla tasolla jo pitkään. Yleiset hinnankorotukset vaikuttavat MMA:n kustannustasoon, minkä vuoksi ensi vuoden jäsenmaksumme on nyt tarpeellista muuttaa. Muutos maksuihin on maltillinen.

Pääasiallinen syy jäsenmaksujemme muutokseen on yleiset hinnankorotukset Suomessa. Ne vaikuttavat MMA:n kustannustasoon jäsenille tarjottavien palvelujen osalta. KOKO-kassan maksu pysyy vuonna 2023 ennallaan (63 €/vuosi). Työsuhteisille, yrittäjille, opiskelijoille ja eläkeläisille maksut ovat pysyneet samalla tasolla jo pitkään.

− Jouduimme tarkistamaan jäsenmaksujamme, mutta olemme pyrkineet pitämään hintamuutoksen mahdollisimman maltillisena. Emme siirtäneet kaikkea korotuspainetta jäsenmaksuihin, korostaa MMA:n puheenjohtaja Marko Hovinmäki.

Vain kahden euron muutos

Työsuhteisen jäsenmaksu on edelleenkin varsin edullinen, 35 euroa kuukaudessa. Vuonna 2022 maksu oli 33 euroa kuukaudessa.

− Olemme viime vuosina laajentaneet merkittävästi koulutustarjontaamme. Lisäksi ensi vuonna oikeudellinen turvamme on kattavampi jäsenillemme, mikä parantaa jo ennestään erittäin hyviä palvelujamme ja etujamme, sanoo Hovinmäki.

Vuoden 2023 maksut

Työsuhteisen jäsenen vuosimaksu on ensi vuonna 357 euroa ja työttömyyskassan 63 euroa. Yhteensä jäsenmaksu on 420 euroa kalenterivuodessa (v. 2022: 396 €/vuosi) eli 35 euroa kuukaudessa (v. 2022: 33 €/kk).

Yrittäjän jäsenyys on ensi vuonna 284 euroa kalenterivuodessa (v. 2022: 258 €/vuosi). Jäsenyys ei sisällä työttömyyskassaa. Yrittäjän jäsenmaksu on pysynyt samana viimeiset seitsemän vuotta.

Opiskelijalle jäsenmaksu pysyy ennallaan eli on 9 euroa vuodessa. KOKO-kassan jäsenyys on opiskelijalle 63 euroa kalenterivuodessa.

Eläkeläisen jäsenmaksu on ensi vuonna 69 euroa vuodessa (v. 2022: 55 €/vuosi). Eläkeläisen jäsenyys ei sisällä työttömyyskassaa. Eläkeläisten maksua muutettiin viimeksi kahdeksan vuotta sitten.

Haluatko lisätietoa muutoksesta? Jäsenpalvelumme auttaa mielellään: puh. 020 122 4400 (ma-pe klo 9–15), sähköposti: jasenpalvelu@mma.fi.

Palvelumme ja etumme työurasi eri vaiheisiin

Me tarjoamme myynnin ja markkinoinnin eturintaman tekijöille välineitä, jotka auttavat menestymään: tietoa, turvaa ja hyvinvointia.

  • Koulutustemme avulla voit pitää ammattitaidostasi hyvää huolta.
  • Työsuhdejuristimme ja työttömyyskassamme auttavat sinua kiperimmissäkin työelämän tilanteissa.
  • Palkkaneuvontamme avulla pärjäät paremmin neuvotellessasi palkoista.
  • Uravalmennuksemme sparraa sinua seuraavalla urastepilläsi.

Ota kaikki irti jäsenyydestäsi!