Jäsenmaksut nousevat hieman vuonna 2016

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA:n valtuusto kokoontui 20. marraskuuta. Jäsenyhdistysten edustajista koostuva valtuusto päätti, että jäsenmaksuja korotetaan hieman vuonna 2016. Syynä korotukseen ovat kasvaneen työttömyyden aiheuttamat kustannukset. Jo yli viiden vuoden ajan jäsenistöstä työttömänä on ollut noin seitsemän prosenttia ja viime aikoina luku on noussut liki kahdeksaan prosenttiin.

Valtuusto vahvisti vuodelle 2016 jäsenmaksut seuraavasti (suluissa vuoden 2015 maksu):

  • Työsuhteiset jäsenet 384 euroa / vuosi (369 euroa)
  • Yrittäjäjäsenet 258 euroa / vuosi (249 euroa)
  • Eläkeläisjäsenet 55 euroa / vuosi (55 euroa)

Opiskelijajäsenyys säilyy maksuttomana, mutta työttömyyskassan jäsenyyden sisältävän opiskelijan työelämäjäsenyyden vuosijäsenmaksu nousee 120 euroon (99 euroa v. 2015).

MMA:n jäsenmaksu on kiinteä vuosimaksu, eikä perustu jäsenen palkkaan.

Toiminnanjohtaja Juha Häkkinen painottaa, että työttömyyskustannusten nousua ei kokonaisuudessaan kateta jäsenmaksuilla, vaan liitto käyttää tähän myös puskurivarojaan. MMA:n taloutta työttömyyskehitys ei vaaranna.

 

Siirry vaivattomaan sähköiseen laskutukseen

Vuoden 2016 jäsenmaksulaskun saat postissa tammikuussa. Henkilökohtaisen maksuviitteesi ja maksuerät vuodelle 2016 löydät tammikuussa myös Jäsensivujen (painike oikeassa yläkulmassa) Omat tiedot -osiosta. Maksun voi maksaa kerralla tai erissä.

Voit tilata MMA:n jäsenmaksun e-laskuksi. Tällöin saat paperisen laskun sijasta sähköisen laskun verkkopankkiisi.

Tee laskusopimus omassa verkkopankissasi. Valitse laskuttajaluettelosta MMA tai Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset. Saat jatkossa e-laskut suoraan verkkopankkiisi, jossa sinun pitää vain tarkistaa ja hyväksyä lasku. Voit myös liittää e-laskun automaattiseen maksamiseen, jolloin pankki veloittaa laskun automaattisesti eräpäivänä tililtäsi.

Tilaa e-lasku verkkopankistasi viimeistään 14.1.2016, niin saat jäsenmaksulaskut sähköisesti vuonna 2016.