Kaupan alan osapuolet sopivat yhteistyöstä

Valtakunnansovittelijan johdolla käytyjen neuvotteluiden tuloksena Kaupan liitto ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ovat päässeet yhteisymmärrykseen liittojen välisestä yhteistyön ja yrityskohtaisen vuoropuhelun edistämisestä.

Kaupan alalla on tavoiteltu pitkään työehtosopimusta ylemmille toimihenkilöille. Tavoitetta on vienyt eteenpäin akavalaisten ylempien toimihenkilöiden puolesta neuvottelujärjestö Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry, johon myös Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA kuuluu. Asian vauhdittamiseksi YTN toteutti kevään kuluessa painostustoimia.

YTN ja Kaupan liitto antoivat 22. toukokuuta tiedotteen, jossa todetaan, että osapuolet toimivat nyt yhteistyössä tavoitteena muun muassa alan houkuttelevuuden lisääminen ja asiantuntijatyön luonteen tulevaisuuden ennakointi. YTN tulee yhteistyökumppaniksi Kaupan liiton tulevaisuushankkeeseen. Osapuolet antavat nyt työskentelyrauhan paikalliselle keskustelulle.

– Yhteisenä tahtotilana on kehittää yhdessä kaupan alan asiantuntijoiden työtä sekä työhyvinvointia, YTN:n kaupan projektin vetäjä Ville-Veikko Rantamaula sanoo. – Paikallinen yhteistyö voi johtaa esimerkiksi käytäntöjen muutoksiin, kehittämisprojekteihin tai paikalliseen sopimiseen, arvioi Rantamaula.

– On tärkeää, että kaupan alan ylemmät toimihenkilöt käyvät yhdessä yritysten kanssa vuoropuhelua esimerkiksi työaikaan ja henkilöstöedustusjärjestelmään liittyvistä asioista. Samalla rakennamme luottamusta kaikilla tasoilla, myös Kaupan liiton tulevaisuusohjelman puitteissa, YTN:n puheenjohtaja Heikki Kauppi sanoo.

Lue lisää: Valtakunnansovittelijan tiedote.

Kaupan alan ylempiä toimihenkilöitä koskevan työmarkkinatilanteen lähtökohtaa ja etenemistä on selvitetty sivulla www.mma.fi/kaupanala