MMA ei lähde uuteen keskusjärjestöön

ei uuteen keskusjärjestöön Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA ei lähde mukaan uuteen SAK:n ja STTK:n yhdistymisestä syntyvään palkansaajien keskusjärjestöön.

Akavalainen MMA sen sijaan kannattaa edelleen meneillään olevien työmarkkinaneuvottelujen jatkamista taloutta ja työttömyystilannetta parantavan yhteiskuntasopimuksen aikaansaamiseksi.

– Sopimusneuvotteluja tosin on nyt vaikea kirittää, kun palkansaajapuoleltakin löytyi tekijä, joka haluaa heittää esteitä radalle, toteaa MMA:n puheenjohtaja Jarmo Hyvärinen.

– Aikaisemmin arviomme, että uudessa suuressa palkansaajien järjestössä saisimme vain osuutemme mukaisen maksumiehen paikan ilman todellista vaikutusvaltaa alamme asioihin. Työmarkkinaneuvottelujen jumiutuminen osoittaa lisäksi, että uusi keskusjärjestö ei vastaa MMA:n käsitystä muuttuvan työelämän edunvalvojasta.

– Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset ei voi olla mukana yhteenliittymässä, joka ei näe metsää puilta, silloin kun tarvittaisiin vastuunkantoa, epäitsekkyyttä ja yhteisiä kaikkien eduksi tehtäviä päätöksiä.

– MMA haluaa jatkossakin puolustaa myynnin ja markkinoinnin parissa työskentelevien sekä alan yrittäjien etuja, mutta haluamme tehdä sen ilman puoluepoliittisia sitoumuksia ja maamme tilanteen huomioon ottaen, vahvistaa puheenjohtaja Jarmo Hyvärinen.