MMA: Yhteiskuntasopimukseen pyrittävä – nyt ei ole EI-liikkeen aika

yhteiskuntasopimus

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA antaa Sipilän hallitusohjelmalle ruusuja verolinjauksista ja väyläratkaisuihin panostamisesta.

– Heikennykset osuvat meihinkin, mutta emme näe syytä tyrmätä hallitusohjelmaa kohta kohdalta EI-liikkeen tavoin, sanoo MMA:n puheenjohtaja Jarmo Hyvärinen.

Hyvärisen mielestä palkansaajaliikkeen on suhtauduttava vakavasti yhteiskuntasopimukseen tähtääviin neuvotteluihin ja pyrittävä ratkaisuihin. Samanlaista asennetta voidaan edellyttää myös työnantajapuolelta.

Veroratkaisuista MMA on tyytyväinen tuloverotukseen luvattuihin huojennuksiin. MMA kiittelee myös autoverotuksen muuttamista – edes pienin askelin – kohti eurooppalaisempaa, autokantaa uudistavaa ja autokauppaa piristävää mallia.

– Hallitusohjelman 1,6 miljardin euron suuntaaminen kärkihankkeisiin ja korjausvelan pienentämiseen on oikea ratkaisu, kiittelee Hyvärinen. – Liikenneverkon korjausvelan lyhentämiseen aiotusta 600 miljoonasta valtaosa on kuitenkin syytä kohdistaa erityisesti rappeutuvan tiestön korjaukseen.

Risuja hallitus saa aikeesta heikentää työttömien palkansaajien toimeentuloa. – Heikennyksen toteutumiseen voimme onneksi vielä vaikuttaa, toteaa Hyvärinen.

– Lisäksi kyseenalaistamme vahvasti päivä- ja rikesakkojen kaksinkertaistamisen tuoman hyödyn. Liikennevalvonnan päätehtävä ei voi olla rahastusjärjestelmänä toimiminen.