Jäsenlaskuista on löytynyt virheitä, joita korjaamme nyt – virheellisestä laskusta ei tarvitse ilmoittaa meille. Lue asiasta tarkemmin täältä ››

MMA:n Hyvärinen: Yhteiskuntasopimusta kannattaa yrittää

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA:n puheenjohtaja Jarmo Hyvärinen totesi tänään perjantaina Ylen aamu-tv:ssä kannattavansa pyrkimystä yhteiskuntasopimukseen. Hyvärinen toivoo, että tulevissa neuvotteluissa on löydettävissä yhteistyön henki.

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten mielestä palkansaajaliikkeen on suhtauduttava vakavasti yhteiskuntasopimukseen tähtääviin neuvotteluihin ja pyrittävä ratkaisuihin. Samanlaista asennetta voidaan edellyttää myös työnantajapuolelta.

– Sopimus ei voi olla pelkkä sopimus työajan pidentämisestä, vaan siinä tulee olla muutakin. Meidän alallamme esimerkiksi jonkinlaiset työaikapankkiratkaisut olisivat hyvä keino tasata työkuormaa.

MMA:n mielestä hallituksen lupaamat verohuojennukset ovat porkkana, jota kannattaa tavoitella. Verohuojennusten mahdollistama yksityisen kulutuksen kasvu tukisi myynti- ja markkinointialan työllisyyttä. Pelkkä ei-liikkeenä oleminen ilman vaihtoehtojen esittämistä ei voi olla ammattiyhdistysliikkeeltäkään sellaista vastuunkantoa, jota tänä aikana odotetaan. Etukäteen ei kannata lyödä kantoja tiukasti lukkoon.

– Askelmerkit sopimukseen on syytä katsoa lävitse. Ehkä molemminpuolisella vastaantulolla ja kauemmas kuin vain päivänpolitiikkaan tai oman ryhmän etuihin katsomalla löydetään ratkaisuja, jotka vievät koko maan asiaa eteenpäin, toteaa Hyvärinen.

Hallitus tekee heinäkuun loppuun mennessä ehdotuksen neuvotteluiden keskeisestä sisällöstä, sen jälkeen alkavat neuvottelut keskusjärjestöjen kanssa. Keskusjärjestöt ottavat kantaa esitykseen elokuun 21. päivään mennessä. Neuvotteluista odotetaan pitkiä.

Katso jakso täältä.