Myyntiosaamiselle uutta nostetta miljoonalahjoituksella

Suomalainen myyntiosaaminen saa uutta vauhtia, kun Jalo ja Anja Paananen lahjoittavat viisi miljoonaa euroa LUT-yliopistolle. Lahjoituksella lisätään myynnin perus- ja täydennyskoulutusta.

Lahden kampukselle rakennetaan myynnin ja markkinoinnin osaamiskeskittymä, jonka avulla pyritään nostamaan taantuma-Suomi takaisin kasvu-uralle. Yrittäjäpariskunta Jalo ja Anja Paanasen lahjoitus on tiettävästi suurin yksityislahjoitus suomalaiselle yliopistolle.

Peikko Groupin perustajana tunnettu Jalo Paananen näkee myyntiosaamisen ratkaisuna taantuma-Suomen ongelmiin.

– Myyntiosaaminen voi parantaa vientiyritysten menestystä jopa niin paljon, että Suomen bruttokansantuote kasvaa yhdellä prosentilla. Luotamme LUTin kykyyn kouluttaa osaajia, jotka nostavat taantuma-Suomen takaisin jaloilleen, yrittäjälegenda Paananen toteaa.

Lahden kampuksen osaamiskeskittymä tarkoittaa käytännössä uuden myynnin ja markkinoinnin maisterikoulutuksen sekä myyntiteemaisen Executive MBA -täydennyskoulutusohjelman perustamista. Molemmat koulutukset alkavat syksyllä 2025.

Paanasten lahjoitus mahdollistaa myös useiden akateemisten asiantuntijoiden rekrytoimisen. Rekrytoinnit käynnistetään helmikuussa 2024.

Jussi Rissanen työelämäprofessoriksi

LUT-kauppakorkeakoulu on perustanut myös uuden työelämäprofessuurin vahvistamaan myynnin osaamista. Työelämäprofessoriksi on nimitetty 1. helmikuuta 2024 alkaen Baronan entinen myyntijohtaja ja tytäryhtiö Frontlinersin perustaja Jussi Rissanen. Rissanen toimii jatkossa uuden myyntiteemaisen Executive MBA -täydennyskoulutusohjelman johtajana.

Lisätietoa: lut.fi