Puheenjohtajalta: Poikkeustilanne muistuttaa ammattijärjestön olemassaolosta

Koronavirus laittoi toimintatavat monin paikoin uusiksi. Lyhyessä ajassa eteemme on vyörynyt haasteita, joihin monikaan ei ole osannut aiemmin varautua. Uusi tilanne iski suoraan meidän kaikkien myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten arkeen aina suurten yritysten johtoportaista pienyrittäjiin ja pätkätyöläisiin. Näinä hetkinä monen mieleen on juolahtanut kysymys: mistä saan apua hämmentävässä ja epävarmassa tilanteessa? 

Virusepidemian vaikutukset näkyivät MMA:n toiminnassa välittömästi. Yllättävä tilanne luo painetta sekä viestintäämme että jäsenpalveluihimme, kun jäsenistömme yhteydenotot ovat lisääntyneet merkittävästi. Olemme arvioineet myös toimiston sisäiset toimintatavat osittain uudelleen sekä hioneet niitä entistä joustavampaan ja kestävämpään suuntaan. 

Yhteydenottojen määrän kasvu kertoo tärkeää viestiä: toimivalle ammattijärjestölle on tarvetta. Jäsenistömme on ottanut yhteyttä normaalia huomattavasti aktiivisemmin lakimiehiimme, työttömyyskassaamme ja jäsenpalveluumme. Toimeentulo, lomautukset ja talouden heikkeneminen askarruttavat.

Poikkeuksellinen tilanne on muistutus ammattijärjestöjen olemassaolosta myös ihmisille, jotka eivät vielä kuulu mihinkään järjestöön. Tämä näkyy piikkinä työttömyyskassaan ja järjestöön liittyvien määrässä. Nyt haetaan turvaa, vakautta, neuvoja ja yhteisön tukea. Näihin tarpeisiin nykypäivän järjestön on pystyttävä vastaamaan. 

Poikkeus- ja muutostilanteissa toimimisessa onnistuminen ovat elinvoimaisen ammattijärjestön merkkejä. Hyvä järjestö kulkee työelämässä olevan rinnalla, tukee ja auttaa. Poikkeustilanteessa järjestön rooli korostuu ja näkyvyys jäsenen arjessa kasvaa.

Me olemme sopeutuneet ja löytäneet paikkamme työelämän turvaajina jo 125 vuoden ajan. Poikkeustilanteita on tullut ja mennyt – ja niissä olemme olleet aktiivisesti jäsenistömme tukena. 

Ota nyt ja jatkossa rohkeasti yhteyttä jäsenpalveluumme, jos kaipaat apua tai työelämän asiat askarruttavat. Olit sitten myynnin, markkinoinnin tai oston ammattilainen: MMA on täällä sinua varten vielä vähintään seuraavat 125 vuotta.

Marko Hovinmäki

puheenjohtaja, MMA  


Lue lisää

Koronavirus vaikuttaa MMA:n jäsenistöön – lue vastauksia yleisimpiin kysymyksiin