Toimihenkilöjärjestö Pro antoi lakkovaroituksen ICT-alalle

Ammattiliitto Pro on antanut 10.11.2017 työtaisteluvaroituksen koskien ICT-alan toimihenkilösopimukseen kuuluvia työtehtäviä.

Akavalainen neuvottelujärjestö Ylemmät toimihenkilöt YTN, johon MMA:kin kuuluu,  jatkaa neuvotteluja ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksesta, eikä ole mukana työtaisteluvaroituksessa.

YTN suosittelee, että ylemmät toimihenkilöt pitäytyvät mahdollisen työtaistelun aikana työtehtävissään.

Mikäli MMA:n jäsen työskentelee ICT-alan yrityksessä toimihenkilötehtävissä, hän voi osallistua oman työpaikkansa tilanteen ja harkintansa mukaan mahdolliseen työtaisteluun. MMA ei liittona osallistu työtaisteluun, mutta jos toimihenkilötehtävissä toimiva jäsen osallistuu työtaisteluun, niin MMA maksaa hänelle lakkoavustuksen samoin perustein kuin Pro. Jäsenen on ehdottomasti ilmoitettava etukäteen MMA:lle työtaisteluun osallistumisesta.

ICT-alan yritykset tuottavat pääosin verkko- ja tietotekniikkapalveluita. Alalla on neljä keskeistä yritystä: TeliaSonera, Elisa FINNET-leiri ja DNA.

Lisätietoa ja työtaisteluun liittyvät ilmoitukset: MMA:n yhteyspäällikkö Samuli Myllyharju 020 122 4409, samuli.myllyharju@mma.fi