Uusi kuntoutuskurssi MMA:n jäsenille Kelan tuella

kiila kuntoutus ryhma

KIILA-kuntoutuksessa saat tukea ja ohjausta hyvinvoinnin edistämiseen ja työkyvyn tueksi.

KIILA-kuntoutus on yhdistelmä yksilöllistä ja ryhmämuotoista kuntoutusta. Kuntoutuksessa tukenasi on joukko terveyden ja hyvinvoinnin ammattilaisia. Kuntoutuksessa haetaan erityisesti keinoja työssä jaksamisen tukemiseksi ja sen toteutukseen kuuluu yhteistyö työterveyshuollon ja työnantajan kanssa.

Kurssi toteutetaan Kunnonpaikassa, 10 kilometriä Kuopiosta. Kurssiin sisältyy kuntoutusohjelman lisäksi ateriat sekä tarvittaessa majoitus kahden hengen huoneessa täysihoidolla. Majoittuville henkilöille Kunnonpaikka tarjoaa kylpylän ja liikuntatilojen vapaan käytön.

Kurssin kustantaa Kela ja sen ajalta voi saada joko palkkaa tai kuntoutusrahaa. Kelalta voi hakea korvausta myös kuntoutukseen liittyvistä matkakuluista.   

Kenelle

Kuntoutus on tarkoitettu työssä jaksamisen tueksi Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset ry:n jäsenille. Kuntoutukseen hakeutuva kokee tarvitsevansa tukea työssä jaksamiseen ja tuen tarve on myös terveydenhuollossa todettu.

Kuntoutukseen hakeutuvan työkykyä uhkaa tai heikentää sairaus ja sen arvioidaan aiheuttavan lähivuosina työkyvyn tai ansiomahdollisuuksien heikkenemisen. Kuntoutuksen tulee kuitenkin hakeutua riittävän varhain, jotta työssä jatkaminen voidaan turvata.

Hakuohjeet

  1. Ota yhteyttä omaan työterveyshuoltoosi.
  2. Täytä Kelan kuntoutushakemus (lomake ku 101) ja esimiehesi kanssa selvityslomake (ku 200) sekä liitä niihin lääkärin B-lausunto. Hakemukseen kirjataan kurssinumero 67540
  3. Ilmoita kurssille hakemisestasi myös Kunnonpaikan edustajalle. Tarvittaessa saat lisätietoa ja apua lomakkeiden täyttämisessä.

Kuntoutushakemus liitteineen toimitetaan Kelan toimistoon mahdollisimman pian.

  1. Kun hakemuksesi on käsitelty, saat Kelasta kuntoutuspäätöksen. Myönteisen päätöksen saaneille postitetaan kutsukirje kuntoutukseen joitain viikkoja ennen kuntoutuksen alkua.

Kuntoutuskurssin aikataulu

Aloitustapaaminen              6.3.2017       

A-Ryhmäjakso                    18.4.–21.4.2017 

B-ryhmäjakso                     2.10.–6.10.2017

C-ryhmäjakso                     13.3.–16.3.2018

Päätös                                7.5.–8.5.2018                                                                                      

Ryhmäjaksojen välille kuuluu yhteydenpito kuntoutujan, työnantajan ja kurssin vastuuhenkilön välillä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää: Jani Heikkurinen, asiantuntija, kuntoutus- ja hyvinvointipalvelut, Kylpylähotelli Kunnonpaikka
p. 044 788 9493, jani.heikkurinen@kunnonpaikka.com

Tietoja KIILAsta ja muista MMA:n jäsenille järjestettävistä työhyvinvointikursseista päivitämme verkkosivujemme osioon Hyvinvointi.