Aktiivinen aikaansaaja

Katariina Haapanen tutki parikymppisenä kaikki mahdollisuudet asiantuntijamyynnin ammattilaisen järjestäytymisvaihtoehdoiksi. Valinta oli MMA, koska hän kuuli järjestössä syvimmän myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten kaiun.

− Ajattelin, että tuolla minäkin haluan kehittyä. 

Kuusi vuotta on nyt kulunut MMA:ssa. Katariina mietti, ketkä kaikki oikeastaan ovat myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia ja millaisia palveluja he tarvitsevat etujärjestöltään. Katariinan kanssa asiaa kannattaakin pohtia, sillä hän on nykyisin MMA:n hallituksen varapuheenjohtaja sekä järjestön suurimman jäsenyhdistyksen, MMA Helsingin puheenjohtaja. 

− Jokainen ammattilainen tarvitsee myynti- ja markkinointihenkisyyttä, mikä ei ole aina titteliin sidottua osaamista. Esimerkiksi asentajat luovat lisämyyntimahdollisuuksia avuliaisuudellaan ja ratkaisuehdotuksillaan, ja lääkealan edustajat tekevät asiantuntevaa myyntityötä. 

Katariinan mukaan monet alojemme ammattilaiset tekevät nykyisin yhteistyötä, ja teknologia luo koko ajan uusia mahdollisuuksia yhteispelille. 

− Ratkaisuja asiakkaille ovat viestimässä, rakentamassa ja muotoilemassa erikoistuneet ammattilaiset. MMA:n on oltava avoin yhteisö osaajille ja ymmärrettävä, että myynti, markkinointi ja ostopalvelut kehittyvät koko ajan. 

MMA-heimo tuntee etunsa

Yhteisöllisyys MMA:ssa on Katariinalle tärkeää. Se näkyy myös MMA-heimovideolla, jossa hän piirtää Raakel Koittolan ja Jesse Paunosen kanssa MMA-puuta. 

− Meidän oli helppo löytää MMA:n kärkiedut jäsenillemme. Tuntui kivalta kuulla, miten Jessellä ja Raakelilla oli sekä samanlaisia että vähän erilaisia painotuksia kuin itselläni. Jäsenemme ovat esimerkiksi löytäneet päivä päivältä paremmin myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työhön erikoistuneet laadukkaat lakipalvelumme. Työsuhdejuristimme neuvovat sekä hankalissa asioissa että mukavissa muutostilanteissa kuten työsopimuksissa. 

Katariina, markkinointipäällikkö & rekrytointikoordinaattori

  • Oikeustieteen opiskelija 
  • Intohimoinen itsensä kehittäjä 
  • MMA:n varapuheenjohtaja ja MMA Helsingin puheenjohtaja 
  • Pitää MMA:n jäseniä helposti lähestyttävinä ja avoimina
  • Harrastaa ratsastusta ja toimii vapaaehtoisena Rikosuhripäivystyksessä  

Koulutuksessa ja tapahtumissa yhteisöllisyys on Katariinan mukaan kasvanut ja muuttunut. 

− Tietyllä tavalla ihmiset hakevat sekä live-tapahtumista että esimerkiksi webinaareista hyötyä ilon kautta. Yhdessä oppiminen on hauskaa. Samaan aikaan huomaan, että löysät afterwork-tapahtumat eivät enää kiinnosta täällä Helsingin alueella. 

Katariina on havainnut, että ihmiset haluavat ajalleen vastinetta sopivan rennolla otteella. Uuden oppimiseenkin MMA tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet. 

− Pystyt opiskelemaan yhdessä tai valitsemaan lukuisista verkkokursseista, joiden opiskelu onnistuu milloin ja missä vain.  

Tarjoamme jäsenillemme yli 500 ilmaista koulutusta vuodessa. Lue niistä lisää ››

Sukupolvien yhteispeli

Katariina kannustaa kaikkia myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia liittymään MMA:han. 

− Jokainen voi rakentaa eduistamme itselleen sopivan kokonaisuuden ja luottaa siihen, että kehitymme myynnin ja markkinoinnin muutoksessa. Tunnen jäseniämme, jotka ovat ajatelleet KOKO-työttömyyskassan riittävän, mutta huomanneetkin, että uravalmennus tarjoaa yhtä lailla tukea tulevaisuuteen. 

Mutta onko esimerkiksi uuden nuoren jäsenen helppo tulla MMA:laisten joukkoon, vaikkapa paikallisyhdistyksen toimintaan? 

− Riippuu varmasti persoonasta. MMA:n jäsenet ovat työnsä puolesta tekemissä ihmisten kanssa. Niinpä he ovat usein helposti lähestyttäviä ja avoimia. Toki toiminnassa on mukana ihmisiä eri sukupolvista: on perinteisempiä kaupparatsuja, asiantuntijapohjaisia analyyttisia kuuntelijoita, diginatiiveja somemarkkinoijia, myynnin ja markkinoinnin johtajia sekä monia muita ammattilaisia.

Katariinan mukaan sukupolvien eroavaisuudet voivat tuoda haasteita, mutta ne ovat myös rikkaus. MMA:n on löydettävä jatkuvasti erilaista tarjontaa ja oivallettava erilaisten kohderyhmien tarpeet. MMA:laisia yhdistää uteliaisuus ja toisten ihmisten kunnioittaminen. Katariina toivottaakin nuoret tervetulleiksi myös paikallisyhdistyksien hallituksiin. 

Kannattaa verkostoitua Katariinan kanssa Linkkarissa ››

Helsinki juhlii 

MMA:n Helsingin alueyhdistys juhlii syyskuussa 90-vuotista taivaltaan. Katariinaa innostaa merkkivuoden osuminen hänen puheenjohtajakaudelleen. 

− 90 vuotta on hieno matka ja olen iloinen, että jäsenistömme on joukolla tulossa mukaan. Saamme vieraiksemme myös entisiä puheenjohtajia, jotka ovat vapaaehtoistyöllään kasvattaneet MMA:n merkitystä jäsenilleen ja koko yhteiskunnalle. 

Katariina kertoo, että 90-vuotinen matka on monipuolisesti esillä juhlissa ja muussakin toiminnassa. 

− Myös juhlien musiikkia voi fiilistellä oman tunnelman mukaan bilebändistä pianonsoittoon.  

Uusia kontakteja

Monille MMA:n jäsenille verkostoituminen on luontaista. Katariinakin on verkostonsa kautta löytänyt arvokkaita kontakteja. 

− Aina ei kyse ole vain työhön liittyvästä verkostoitumisesta. Itse sain hyvän ratsastuksenopettajan verkostoni kautta. 

Katariina työskentelee markkinointipäällikkönä ja rekrytointikoordinaattorina Etelävartioinnissa, joka on alansa suurin kotimainen yritys. Vapaa-aikana MMA:n luottamustehtävät ovat tärkeitä. 

− Mutta kyllä minä ehdin kuntoilla, opiskella, kotoilla ja toimia Rikosuhripäivystyksen vapaaehtoisena. 

Tarjoamme ammatilliseen kasvuusi palveluita ja etuja, jotka on suunniteltu juuri myynti- ja markkinointialan tarpeisiin. Tule tutustumaan MMA:han ››

Jäsenemme ideoivat

Katso, mitä myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset Jesse, Katariina ja Raakel tuumaavat MMA:n jäsenyydestä. 🌱

MMA:laisia yhdistää uteliaisuus ja toisten kunnioittaminen

”MMA:n jäsenet ovat työnsä puolesta tekemisissä ihmisten kanssa. Niinpä he ovat usein helposti lähestyttäviä ja avoimia. Toki toiminnassa on mukana ihmisiä eri sukupolvista: on perinteisempiä kaupparatsuja, asiantuntijapohjaisia analyyttisia kuuntelijoita, diginatiiveja somemarkkinoijia, myynnin ja markkinoinnin johtajia sekä monia muita ammattilaisia.

MMA:laisia yhdistää uteliaisuus ja toisten ihmisten kunnioittaminen.”