7 syytä liittyä ammatilliseen etujärjestöön

Kuinka moni meistä on miettinyt, miksi ammatilliset etujärjestöt ovat niin tärkeitä? Syitä olla mukana voi olla monia, ja jokainen liittyy jäseneksi omista syistään. Tässä blogissa sukellan syvemmälle siihen, miksi MMA on enemmän kuin pelkkä jäsenrekisteri – me olemme avainasemassa tukemassa ja edistämässä jäsentemme ammatillisia tavoitteita.

1. Oikeudellinen neuvonta

Me emme ainoastaan puolusta jäsentemme etuja ja oikeuksia, vaan toimimme myös vahvana tukiverkkona kaikissa työsuhteen vaiheissa. Ylivoimaisesti eniten jäsenemme arvostavat meidän lakitiimiämme, joka tarjoaa oikeudellista neuvontaa työehtosopimuksista, henkilökohtaisista työsopimuksista sekä muissa työsuhdeasioissa ja mahdollisissa työriidoissa tai oikeudenkäynneissä. Tämä on taloudellisesti erittäin merkittävä etu, sillä yksityisen työsuhdejuristin palvelut ovat tuntitaksaltaan keskimäärin 200 euroa.

2. Ammatillinen kehittyminen

Olemme erikoistuneet tarjoamaan ajankohtaisia palveluja nimenomaan myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten uralla kehittymistä varten. Järjestämme koulutuksia, valmennuksia ja muita tapahtumia niin etänä kuin livenäkin, jotta jäsenemme saavat parhaat eväät osaamisensa vahvistamiseen. Lisäksi osaamista voi vahvistaa maksutta joustavasti missä ja milloin vain Makatemia-verkkokoulutusalustalla tai lukemalla alan kirjallisuutta Alma Talent Kirjat -mobiilisovelluksessa.

3. Hyvinvointi ja jäsenedut

Asiantuntijatyö on vaativaa ja vie energiaa – meille on tärkeää, että jäsenillämme on mahdollisuus myös virkistäytyä ja palautua työstään. Jatkuvasti kehittyvän yhteistyöverkostomme kautta jäsenemme saavat kilpailukykyiseen etuhintaan muun muassa kattavan lomahuoneistotarjonnan, hotellialennuksia, edullisemman kuntosalijäsenyyden sekä muita vaihtuvia alennuksia vapaa-ajan viettoon.

4. Sosiaaliset verkostot ja yhteisön rakentaminen

Tuomme yhteen alan ammattilaiset. Jäsenemme saavat mahdollisuuden verkostoitua muiden alansa osaajien kanssa, saada mentorointia ja jakaa tietoa kollegoiden kesken. Samalla paranee ammattilaistemme yleinen hyvinvointi, sillä uusista yhteyksistä saa virtaa ja iloa arkeen.

5. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja edunvalvonta

Osallistumme keskusjärjestö Akavan kautta lainsäädäntöprosesseihin ja vaikutamme poliittisiin päätöksiin, jotka koskevat myös myynti- ja markkinointialan ammattilaisia. MMA ja Akava voivat myös lobata jäsentemme etujen puolesta. Olemme myös yksityisen sektorin työehtosopimuksista neuvottelevan Ylemmät toimihenkilöt YTN:n jäsen, mikä varmistaa oikeudenmukaisemman palkan ja paremmat työolosuhteet ja -etuudet.

6. Tiedontuotanto ja tutkimukset

Olemme erityisen kiinnostuneita työelämästä, sen muutoksista sekä jäsentemme hyvinvoinnista. Pitämällä sormen työelämän pulssilla varmistamme parhaan tuen ammattilaisillemme. Teemme alan tutkimuksia ja kerromme jäsenillemme tärkeistä alaan liittyvistä muutoksista, trendeistä ja uutisista.

Konkreettista hyötyä jäsen saa vuosittaisesta palkkatutkimuksestamme, jonka tuloksiin pohjautuen annamme maksutonta palkkaneuvontaa. Julkaisemme Oma MMA:ssa myös palkkatutkan, josta jäsen voi tarkistaa vastaako hänen palkkansa oman työn vaativuutta. Lisäksi teemme vähintään parin vuoden välein barometritutkimuksen, jolla selvitämme ammattilaistemme työn nykytilaa ja tulevaisuuden näkymiä.

7. Työuravalmennukset

Annamme henkilökohtaista neuvontaa työuran eri vaiheissa. Sparraamme, jos jäsenemme on vaikkapa pohtimassa uutta suuntaa uralleen, ryhtymässä yrittäjäksi, siirtymässä esihenkilöasemaan tai hakemassa uusia töitä.

Työn muodot muuttuvat koko ajan. Nyt pinnalla on tekoäly, joka voimistaa digitaalista muutosta alallamme. Tätä käsitystä vahvistaa myös juuri julkaistun Myynti & Markkinointi 2023 -barometrimme tulokset.

Haastavissa tilanteissa jäsenet tarvitsevat vahvaa yhteisöllisyyttä ja ammatillista suojaa. Juuri tällaisina aikoina etujärjestön rooli nousee keskeiseksi, ja me voimme tarjota ammattilaistemme tarvitsemaa tukea ja vahvaa edunvalvontaa.

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA tekee joka päivä strategista työtä jäsentensä hyvinvoinnin ja ammatillisen menestyksen eteen. Työllämme on merkitystä myös tärkeille sidosryhmillemme. Meille on suuri ilo olla mukana edistämässä jäsentemme menestystä ja hyvinvointia!