Hymy tekee maailmasta paremman paikan

Hymy toistuu Turvan visiossa, sloganissa, arvoissa ja arkisissa kohtaamisissa. Miksi me puhumme juuri hymystä niin paljon?

Me Turvassa kohtaamme ihmisiä hyvin erilaisissa tilanteissa. Tiukassa paikassa ei ymmärrettävästi aina hymyilytä, mutta me haluamme jättää vaikeassakin tilanteessa ihmiselle myönteisen muistijäljen. Tunteen siitä, että olemme samalla puolella. Hymyllä on näissä kohtaamisissa iso rooli. Ei väkisin hymyilemällä, vaan olemalla läsnä ja huomioimalla toinen ihminen. Kuuntelemalla ja kohtaamalla aidosti.

Hymy vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta

Hymy on Turvassa vilpitön osa arkea. Se luo siltoja työyhteisömme sisällä, vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja luo turvallisen sekä välittävän ilmapiirin. Tutkimukset ovat osoittaneet, että hymy vähentää stressiä, laskee verenpainetta ja tekee työstä merkityksellisempää. Pienet arkiset hetketkin voivat tuntua erityisiltä, kun ne jaetaan hymyillen.

Frank Martela puhuu siitä, että ihminen ei ole yksilö vaan suhdelo. Me olemme, kasvamme ja kehitymme aina suhteessa muihin. Me Turvassa uskomme vahvasti suhdeloiden voimaan, teemmehän arjessa jatkuvasti työtämme suhteessa muihin: asiakkaisiimme, toisiimme ja kumppaneihimme. Me kasvamme ja kehitymme, onnistumme tai epäonnistumme yhdessä. Turvassa ainutlaatuista on, että muodostamme niin tiiviin suhdelon, että esimerkiksi henkilöstöjuhlaan ovat ilmoittautuneet lähes kaikki turvalaiset!

Kulttuuritutkimus kertoo aidosta halusta auttaa

Teimme hiljattain laajan kulttuuritutkimuksen, jonka tulosten purkuun osallistui iso osa turvalaisista. Tuloksissa totesimme, että kulttuurissamme ainutlaatuista on todellinen halu auttaa sekä se, että täällä kaikkia on helppo lähestyä ja keneltä tahansa voi kysyä apua. Totesimme myös, että meillä pääsee tekemään ja kokeilemaan rohkeasti uutta ja aidosti vaikuttamaan omaa työtä koskeviin asioihin.

Parhaimmillaan olemme todella rohkeita kokeilemaan uutta, mutta yli satavuotiaassa organisaatiossa saattavat myös vanhat tekemisen tavat ja uskomukset jarruttaa kehittymistä. Tätä muutosmuskelia meidän on yhdessä vahvistettava.

Uskon, että tällainen mutkattomuus on ”Hymyile, olet Turvassa” -arvon takana. Iloitaan yhdessä onnistumisista ja opitaan, jotta voimme huomenna olla parempia kuin tänään. Niin asiakkaille, kumppaneille kuin toinen toisillemmekin.  

Miten teillä kiitetään kollegaa? 

Sisäinen Hymy-sovelluksemme on loistava osoitus siitä, kuinka uskomme hymyn voimaan. Ystävänpäivänä 2022 lanseeratun sovelluksen kautta kuka tahansa turvalainen voi jakaa työkavereilleen kannustavaa vertaispalautetta ja kiitosta hymypisteiden muodossa.

Kehitimme sovelluksen, koska halusimme tehdä näkyväksi sen hyvän työn, jota teemme ympäri organisaatiotamme. Hymyjä onkin puolessatoista vuodessa annettu jo lähes 4 000! Suurin osa meistä on jo saanut hymyn jos toisenkin, ja yli 80 prosenttia meistä on sellaisen lähettänyt.

Eniten annamme kiitosta venymisestä arjessa tai vaikean tilanteen pelastamisesta. Käytämme paljon myös tiimikiitosta, eli tilannetta, jossa suurempi porukka on kasannut voimansa ja auttanut tiukassa tilanteessa.  On myös hienoa, että kiitoskaupasta voi valita juuri sellaisen palkinnon, joka itseä hymyilyttää. Näin luomme jaksamista myös tulevaisuuden työpäiviin!

MMA:n jäsenen paras turva

Kun tapahtuu isompia vastoinkäymisiä tai vakavia tilanteita, silloin on hyvä olla Turvassa. Meidän tehtävämme on auttaa asiakkaita palaamaan silloin takaisin sujuvaan arkeen.

Haluamme, että vakuutusyhtiöiden joukossa Turva on sydämeltään suurin. Tällä ajatuksella me yli 450 turvalaista ympäri maan teemme työtämme. Kun tekeminen lähtee sydämestä, siitä seuraa hyvää. 

Yli miljoona suomalaista on jo Turvassa, ja niin ovat myös MMA:n jäsenet. MMA on vakuuttanut jäsenensä Turvassa jäsenvakuutuksella, joka sisältää vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen. Jäsenet on vakuutettu myös ammatillisella vastuuvakuutuksella.