Yhteistyössä on poweria

Alueyhdistysten välisessä suosittelukisassa yksin pakertamisen sijaan MMA Kainuun hallitus päätti luottaa yhteistyön voimaan. Näin kisan ykköspalkintona ollut toimintatonni napsahtaisi todennäköisimmin yhdistyksen jäsenten käyttöön. Luotto oman taktiikan toimivuuteen oli kainuulaisilla niin vahva, että voitto ei tullut yllätyksenä.

MMA:n toiseksi pienimmälle alueyhdistykselle sijoittumisella kisan ykköseksi oli iso merkitys.

− Pienenä yhdistyksenä halusimme näyttää, että Kainuussa on poweria ja toimintaa, yhdistyksen varapuheenjohtaja ja voittavan taktiikan ideanikkari Minna Leskinen kertoo.

− Voitto osoitti myös, että yhteistyöllä voidaan saavuttaa paljon, yhdistyksen viestintävastaava Hanna Piilola jatkaa.

Suunnittelu oli kaiken a ja o

Kun MMA ilmoitti helmikuussa alueyhdistysten suosittelukisan startista, Minnan kilpailuvietti pääsi heti valloilleen. Hän päätti tarttua asiaan ja ehdotti hallituksen kokouksessa, että mietitään yhdessä strategia, jolla voittoon päästään.

− Porukka innostui ja päätimme pitää yhteisen suunnitteluillan. Yksin kun ei tule niin hyvin ideoita mieleen, Minna kuvaa.

Yhdistyksen puheenjohtaja Mikko Heikkinen toi suunnitteluiltaan pientä purtavaa ja kuplajuomaa, jotta päästiin sopivaan tunnelmaan. Yhdessä kaikki miettivät, ketä lähestytään ja miten. Kutsuja lähetettiin oman alueen potentiaalisille jäsenille, mutta myös muille tarkoin valituille henkilöille.

− Heti alusta lähtien meillä oli tavoitteena, että saisimme omaan yhdistykseemme lisää jäseniä. Kutsuttavien oli kuitenkin oltava valideja ehdokkaita eli myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia tai yrittäjiä, korostaa Hanna.

Kutsuja lähetettiin myös niille, jotka asuivat jossain muualla kuin yhdistyksen alueella. Lopulta ei ollut merkitystä sillä, jos kutsuttava liittyisikin jonkun muun alueyhdistyksen jäseneksi.

Varmana nakkina yksilölliset kirjeet ja aamiaistilaisuus

Kainuulaiset päättivät muotoilla MMA:n suosittelukirjeen yksilöllisemmäksi, jotta se puhuttelisi kohderyhmää paremmin. Esimerkiksi Minna lähetti naapurilleen kirjeen, johon hän laittoi allekirjoitukseksi ”Naapurin rouva”.

Kirjeiden saajia myös ristiintarkistettiin, jotta samoille henkilöille ei menisi useita viestejä. Niiden lisäksi kainuulaiset järjestivät aamiaistilaisuuden, johon kirjeiden saajat kutsuttiin mukaan.

− Aamiaistapahtumia olemme järjestäneet Kainuussa jo vuosia. Ne ovat olleet myös parhaimpia jäsenhankintatapahtumia, kertoo Mikko.

Jäsenaamiaiset ovat veloituksettomia tapahtumia, joihin ei tarvita ennakkoilmoittautumisia. Niihin jäsenet voivat tuoda myös ystäviä mukaan.

Kainuun hyvin suunniteltu ponnistus poiki hienon tuloksen, jonka MMA palkitsi toimintatonnilla yhdistyksen käyttöön. Suositteluja kainuulaiset tekivät kaikkiaan 136 kappaletta, joista 90 prosenttia oli Kainuun alueelta. Kakkoseksi kisassa kiri MMA Kokkola (82 suosittelua) ja kolmoseksi MMA Helsinki (39 suosittelua). Molemmat yhdistykset saivat palkinnoksi 500 euroa.  

Kainuussa ei pönötetä

Mikko kiittää, että MMA Kainuun hallituksessa kaikki ovat innolla mukana ja sitoutuneita. He elävät myös rakkaudesta lajiin ja yhdistystä kohtaan.

− Meillä ei pönötetä. Yhdistyksessämme on hyvä porukkahenki ja mukana tosi rentoja tyyppejä, Minna kehuu.

Vaikka yhdistys on pieni, on se hyvin aktiivinen. Kainuulaiset pyrkivät järjestämään erilaisia tapahtumia jäsenten toiveiden mukaan. Kisan palkinnostakin on juuri kysytty jäseniltä, mihin tarkoitukseen he haluaisivat rahan käyttää.

Yhdistyksen järjestämät tapahtumat ovat tärkeitä, sillä niissä voi paitsi vaihtaa ajatuksia omaan työhön liittyen myös saada uusia ystäviä. Jäsenet kaipaavatkin verkostoitumista ja vapaamuotoista tekemistä sekä keskusteluseuraa vapaa-ajalle MMA:n tarjoamien omaan työhön liittyvien erinomaisten koulutusten lisäksi.

− Jäsenemme kokevat saavansa meidän järjestämistä tapahtumista myös jäsenmaksuille vastinetta, Mikko huomauttaa.

Lopuksi Minna korostaa, että pienelle yhdistykselle on helpompi järjestää tapahtumia. Esimerkiksi aamiaistilaisuuksiin on osallistunut yleensä noin 15 henkilöä, mikä on sopivan pieni määrä helpolle tutustumiselle.