LinkedInistä löydetty

Kun Medtronic Finland bongasi terveydenhuollon myyntiin erikoistuneen viisikymppisen Rita-Maria Söderblomin LinkedInistä, alkoi puoli vuotta kestänyt rekrytointitaivuttelu.

Rita-Maria Söderblomille tarjottiin töitä LinkedInin kautta pahimpaan korona-aikaan maaliskuussa 2020. Hän työskenteli B. Braun Medicalilla aluepäällikkönä avanne- ja haavatuotteiden parissa, kun Medtronicin kansainvälinen rekrytointi yllätti yhteydenotolla Tanskasta. Yritys etsi henkilöä työskentelemään kryoblaatiohoidon eli sydämen eteisvärinän hoitolaitteiston ja sen oheistuotteiden myyntiin yliopistosairaaloihin Suomeen.

Söderblom työskenteli B. Braunin palveluksessa täysin eri terapia-alueilla ja oli tyytyväinen työhönsä. Hän ei aluksi halunnut vaihtaa työpaikkaa, mutta rekrytoija oli sitkeä ja jaksoi ottaa yhteyttä kerta toisensa jälkeen.

− Kysyin, miksi te minut haluatte, kun en ole työskennellyt näiden laitteistojen parissa milloinkaan. He olivat vakuuttuneita, että olisin juuri heille sopiva henkilö taustani, ikäni ja kokemukseni puolesta. Emmin todella pitkään, kunnes elokuussa 2020 kirjoitin sopimuksen pelonsekaisin tuntein.

Koko rekrytointi- ja perehdytysprosessi hoidettiin etänä. Prosessin aikana Söderblom oppi “kaikki mahdolliset etätyökuviot, etäohjelmistot ja videoneuvottelut”. Medtronicilla oli vaativa perehdytys ja sisäinen sertifiointiprosessi, jota ennen ei päässyt yksin asiakaskäynneille.

Söderblom toteaa, että kokeneena konkarina headhuntatuksi tuleminen tuntuu hyvältä. Hän ei usko, että 50 vuoden ikä on työelämässä mikään ”issue”. Ratkaiseva asia on oma asenne. Ikä ei ole este uusien asioiden oppimiselle. Substanssi on aina opeteltavissa, mutta jos asenne on väärä, se kyllä näkyy ja huomataan.

− Välillä yksin kotona opiskellessani ajattelin, että ei tästä tule ikinä mitään, mutta niin vain kuukaudet vierivät ja sain tentit sekä sertifioinnin suoritettua. Oli hienoa nähdä ensimmäistä kertaa salissa näytöltä, miten sydänrekisteröinnistä katosivat toimenpiteen aikana eteisvärinästä kertovat keuhkolaskimosignaalit.

Rita-Marian viimeisimmät urastepit

  • Roche Diagnostics Europe, asiakkuuspäällikkö 2017–2018
  • B. Braun Medical, aluepäällikkö 10/2018–10/2020
  • Medtronic Finland Oy, tuotespesialisti 10/2020–5/2021
  • Medtronic Finland Oy, aluepäällikkö 5/2021–

Kuva: Vesa-Matti Väärä

Taltuta muutospeikko!

"Mulle MMA:ssa ykkösetu on ehdottomasti koulutukset! Niistä saan uralleni tärkeitä oppeja loistavilta puhujilta, kuten Oona Kankkuselta, Sani Leinolta ja Esa Riutalta.

Kaikille konekammoisille suosittelen kyllä Microsoftin peruskoulutuksia. Niiden avulla opin tekemään asiat oikein sen sijaan, että söhellän kaiken kiertoteitse erehdyksen kautta."