Kassa auttaa vähän, MMA auttaa paljon

”Miksi minun pitäisi kuulua liittoon, kun olenhan mä jo työttömyyskassassa? Se riittää mulle. Ja sitä kautta saa kyllä lakiapua ja uraneuvojakin, jos sellaisia sattuu joskus tarvitsemaan.”

Tämä on yleinen kommentti, kun juttelen ihmisten kanssa. Se on osatotuus, mutta asiaa kannattaa tutkiskella hieman tarkemmin.

Kaikki Suomen työttömyyskassat maksavat työttömyyspäivärahaa samoilla edellytyksillä, joten kassaa vaihtamalla päivärahan myöntämisen edellytyksiin tai suuruuteen ei voi vaikuttaa. Asiakaspalvelun nopeudessa ja asioinnin helppoudessa voi olla eroja. Suurin osa MMA:n työsuhteessa olevista jäsenistä on liittynyt myös KOKO-työttömyyskassaan. KOKO saa jatkuvasti aivan erinomaisia arvioita palvelustaan. Viimeisimpään asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksiin voit tutustua KOKOn nettisivulla »

Nopea, helppo ja asiantunteva palvelu siinä tilanteessa, jos joutuu hakemaan päivärahaa, on todella merkittävä asia.

Välineitä myynnin ja markkinoinnin urapoluille

Kun kuulut MMA:han pelkän työttömyyskassan sijasta, saat huomattavasti enemmän. Toki jäsenmaksusi on silloin korkeampi, mutta tutkailemalla asiaa taas kerran hieman tarkemmin, huomaat, että maksu kuittaantuu helposti etujamme hyödyntämällä.

MMA:n ja joidenkin kassojen työelämäpalvelujen lakipalvelu eroavat muun muassa näin:

  • Meillä MMA:ssa työskentelee vain jäseniämme varten neljä juuri myynnin ja markkinoinnin työelämän lakikiemurat erittäin hyvin osaavaa työsuhdejuristia. Esimerkiksi kilpailukieltosopimuksen tai työsopimuksen tekoon sekä työsuhteen ehtojen muuttamiseen liittyvät seikat ovat asioita, joita juristimme käsittelevät päivittäin.
  • Jäsenemme saavat juristimme helposti ja nopeasti kiinni. Palvelulupauksemme takaa, että palaamme asiaan kahden arkipäivän sisällä, mutta todella kiireellisissä asioissa huolehdimme nopeammasta yhteydenotosta. Juristiin voit olla yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse ja tarvittaessa myös Teamsilla.
  • Työelämän riita-asioissa juristimme pyrkivät sovintoratkaisuun ilman oikeudenkäyntiä – tavoitteena jäsenelle hyvä lopputulos. Tarvittaessa mennään oikeuteen saakka. Silloin MMA:n juristi on maksutta jäsenen käytössä, ja vastapuolen oikeudenkäyntikuluja voidaan korvata jäsenyyden kestosta riippuen 12 000–18 000 euroa.

Meillä on myös erinomainen alojemme palkkojen asiantuntemus. Jäsenemme saavat meiltä henkilökohtaista palkkaneuvontaa omaan palkka-asiaan, ja juristimme tsekkaavat, että tältäkin osin kaikki yksityiskohdat kirjataan oikein työsopimukseen.

En malta olla hehkuttamatta meidän koulutuksiamme. Oman ammattitaidon kehittäminen ja uusien asioiden omaksuminen on ihan välttämätöntä tämän päivän työelämässä. Meillä laadukkaita koulutuksia on paljon ja tarjoamme mahdollisuuksia niin lyhyisiin oppimishetkiin kuin pidempiin opiskelukokonaisuuksiin.

Kollegani Samuli Myllyharju keräsi näppärään listaan meidän tärkeät etumme, kannattaa tsekata: 7 syytä liittyä ammatilliseen etujärjestöön.

Me MMA:ssa teemme töitä koko alan hyvinvoinnin eteen toisin kuin pelkät työttömyyskassat. Tavallaan työttömyyskassoja ja liittoa ei kannata edes verrata keskenään, koska toimintamme on aivan erilaista. Meidät tunnetaan myynnin ja markkinoinnin työelämän asiantuntijana ja vaikuttamistyömme alalla toimivien hyvinvoinnin ja menestyksen eteen on johtotähtemme.