Parisuhdeterapiaa

Myynti ja markkinointi ovat nukkuneet jo vuosia eri makuuhuoneissa.

Jokainen liitto tai suhde kokee joskus kriisejä. Toinen ei huomioi, ei ymmärrä tarpeita. Keskittyy liikaa itseensä ja arjen kiireessä unohtaa myös kysyä toisen mielipidettä. Miten on, myynnin ja markkinoinnin johtajat, kuulostaako tutulta?

Myynti ja markkinointi tuntuvat olevan kuin vanha aviopari, jotka ovat nukkuneet jo vuosia eri makuuhuoneissa. Omat rutiinit, itsenäisyyden tarve ja ystäväpiiri ovat ajaneet ennen niin symbioottisessa suhteessa eläneitä erilleen. Tämän päivän arki on kuitenkin jokaisessa yrityksessä sellaista, ettei yhteiselossa saisi olla tällaista railoa.

Joissain tapauksissa sitä suhdetta ei edes ole ollut olemassa. Ja kun kypsällä iällä laitetaan hynttyyt yhteen, niin kyllähän siinä oma itsenäisyys on vaakalaudalla. Ärsyttää, kun toinen astelee muitta mutkitta omalle reviirille.

Olet myös varmasti törmännyt pareihin, jotka ovat vuosikymmenien mittaan alkaneet muistuttamaan toisiaan. Täydentävät toistensa lauseita, ymmärtävät pienetkin vihjeet jo siitä asennosta, miten toinen astelee tilaan. Tällaisen liiton soisi myös myynnille ja markkinoinnille.

Tämän päivän bisnes on pirstaloitunutta ja nopeaa. Asiakkaat löytyvät, ja he itse löytävät tuotteet ja palvelut, lukuisissa kanavissa, joita ei edes muutamaa vuotta aiemmin ollut olemassakaan. Yleensä markkinointi on ollut se, joka on pitänyt sormiaan kehityksen pulssilla, mutta nyt myynnilläkään ei ole varaa jättää näitä asioita huomiotta.

Olen puhunut nestemäisestä asiakaskokemuksesta, jossa asiakas ei edes huomaa eroa, milloin vastapuolella oleva kumppani vaihtuu markkinoinnista myynniksi. Tällainen ostokokemus muistuttaa juuri tuota pitkään yhdessä ollutta paria, jossa molemmat tuntevat toisensa läpikotaisin.

Kuva: Atte Malaska

Osallistu Materon Myynnin Rockstara™ -koulutukseen

Moderni asiantuntijamyyjä vertautuu tänä päivänä lähestulkoon artistiin. Myyntiä tehdään omaan persoonaan nojaten. Muiden miellyttämisen sijaan oma tyyli, tuote ja osaaminen tuodaan ylpeästi esille ilman turhaa nöyristelyä.

16. marraskuuta Materon luotsaama School of Sales -myyntikoulun Myynnin Rockstara™ on koulutuspaketti kaikille asiantuntijamyyjille alasta riippumatta, jotka haluavat ottaa oman yleisönsä haltuun, olipa esiintymispaikkana neukkari, sosiaalinen media tai messut. Jäsenenämme koulutus maksaa sinulle vain 290 euroa + alv 24 prosenttia (norm. 390 € + alv).

Petri Matero on markkinoinnin, myynnin ja konseptien monitaituri, joka ratkoo päivittäin myynnin ja markkinoinnin parisuhde­ongelmia Topliner-yrityksessä.

P.S. Myyjän polun koulutuksia on tulossa syksyllä 2021 vielä seuraavasti: