Ikuinen oppija

Kiinteistönvälittäjä Heli Airas uskoo, että muutosta vastustamalla luo siitä itselleen ison peikon turhan takia. Hänelle MMA:n koulutuskalenteri on kuin ahaa-elämyksiä tarjoileva karkkikauppa.

Mikkeliläiselle Helille on tärkeää aina korostaa, että ikä ei ole mikään este vaan pelkkä numero.

– Oikeastaan se on niin paljon enemmänkin kuin numero: se on kokemusta, tekemistä ja näkemystä. Mä tiedän monta ikäistäni, jolla on yhä palo kehittyä ja mennä eteenpäin, hän lisää painokkaasti.

Tekemisen meininki

Monipuolista kokemusta ja tekemisen meininkiä Heliltä ei tosiaan puutu.

– Voi luoja, mä kuule just tässä aiemmin mietin, että mitäs kaikkea sitä on ehtinytkään tekemään, hän nauraa. – Olen freelance-toimittajana työskentelevän yksinhuoltajan tytär. Meillä oli aina tosi tiukkaa rahasta, joten aloitin työurani jo 12-vuotiaana siivoamalla kerrostalon rappuja.

Siivojapestin jälkeen Heli siirtyi myyntiin: uransa alkutaipaleella hän ehti myydä muun muassa koruja, vaatteita miehille ja naisille, kirjoja, leluja, valaisimia, levyjä ja urheiluvälineitä. 2000-luvun alussa hän oli äitiyslomalla ja näki, että Mikkeliin ollaan avaamassa uutta Pentikin myymälää.

–  Menin haastatteluun suoraan hautajaisista silmät tomaatteina. Tein kuitenkin ilmeisesti vaikutuksen, sillä itse Anu Pentik oli siellä haastattelemassa ja palkkasi minut pyörittämään myymälää.

Helille on jäänyt Pentikiltä todella lämpimät muistot.

–  Opin siellä, että johtajan ei tarvitse istua missään lasitornissa, vaan hän voi olla toiminnassa mukana ja kehittämässä sitä yhdessä.

Heli, kiinteistönvälittäjä

  • Mikkeliläinen monitaituri
  • Noin 12 vuotta MMA:n jäsenenä
  • MMA Etelä-Savon varapuheenjohtaja
  • Nappaa duunipaikat verkostojensa avulla
  • Rakastaa oppia uutta ja työtään kiinteistönvälittäjänä
  • Innostunut somen mahdollisuuksista

Hyvä tyyppi

Vuonna 2011 Heli oli ruokakaupassa, kun hänen puhelimensa soi. Langan toisessa päässä oli hänen vanhimman lapsensa luokkakaverin isä, joka työskenteli kiinteistönvälittäjänä ja myyntijohtajana SKV:lla.

– Mä vähän ihmettelin, että mitä se mulle soittaa. Sitten se pamautti, että olenko koskaan ajatellut, että voisin lähteä kiinteistönvälittäjäksi. Neljä viikkoa myöhemmin löysin itseni kiinteistönvälittäjän hommista.

Asuntojen myynti ei vastannut sitä kuvaa, jota julkisuudessa tuodaan esiin.

– Yritin pysyä vain perässä. Vasta kahden vuoden päästä homma alkoi toden teolla rokkaamaan.

Vuosien varrella Helin kuviot ovat muuttuneet useaan otteeseen. Hän on ehtinyt kaupata asuntoja eri firmoissa. Välillä epäsäännölliset työajat ja provisiopohjainen palkkaus kävivät elämänmuutosten myllytystä läpikäyvälle Helille ylivoimaisiksi, ja hän etsi vakautta Suomalaisen kirjakaupan ja Laattapisteen myymälävastaavan hommista. Lopulta kaikki tiet johdattivat Helin sinne, missä hän on nyt, eli Sp-Kodin kiinteistönvälittäjäksi.

– Välillä mietin että hyvänen aika – mä olen 56-vuotias ja hakenut kaksi kertaa työpaikkaa. Työtilaisuudet ovat auenneet minulle tutun kautta tai niin, että joku entinen kollega on suosittelut että ”hei toi Heli on hyvä tyyppi, kannattaa palkata se”.

Lue tarkemmin Helin työhistoriasta sekä verkostoidu hänen kanssaan LinkedInissä ››

Käy kurkkaamassa myös Pihlan ja Jyrin henkilötarinat!

Buustia uralle

MMA:lainen Helistä tuli silloin, kun hän läksi kiinteistönvälitykseen. Hänestä on tärkeää kuulua johonkin etujärjestöön.

– Olen monelle nuorellekin sanonut, että kannattaa liittyä jo ihan oikeusturvan takia. Jäsenyys takaa, että aina löytyy asiantuntijoita, jotka osaavat oikeasti neuvoa työelämän kysymyksissä ja kertoa, mihin on oikeutettu.

Heli ei ole tyytynyt vain rivijäsenen rooliin, vaan on myös MMA:n paikallisyhdistyksessä varapuheenjohtajana.

– Toiminnan kautta on ollut hirveän helppo verkostoitua muiden alan ihmisten kanssa. Käyn todella mielelläni eri tapahtumissa, sillä saan niistä buustia omalle uralleni, Heli hehkuttaa.

Yhden puutoksen hän kuitenkin nostaa esiin.

– Meillä pitäisi olla paljon enemmän kiinteistönvälittäjiä jäsenenä!

Me olemme juuri oikea paikka kiinteistönvälittäjälle! Tutustu jäsenyyteemme ja tule mukaan ››

Ahaa-elämyksiä

Kun Heliltä kysytään, mikä on hänelle henkilökohtaisesti tärkein etu, vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä.

– No sehän on ylläri ylläri koulutus. Siis eihän mistään muualta saa näin hyvää koulutusta just myynnin ja markkinoinnin tekijöille, Heli toteaa. – Kun avaan koulutuskalenterin, niin mä vain mietin, että miten ehdin näihin kaikkiin. Ihan kuin olisi päässyt karkkikauppaan. 

MMA:n kulutustarjoama on Helistä aina pikkasen edellä aikaansa eikä laahaa jälkijunassa. Hän arvostaa eteenpäin menemisen meininkiä ja on ehtinyt käydä kursseja laidasta laitaan.

– Suurin intohimoni on sosiaalinen media, jota käytän työssäni tosi paljon. Koulutusten avulla olen saanut älyttömästi rohkeutta tehdä omannäköistä sisältöä. Nykypäivänä asiakkaat osaavat vaatia monikanavaisuutta.

Heli on aktiivinen kehittämään osaamistaan myös muita reittejä pitkin, sillä hän suoritti vastikään työnsä ohessa vuoden kestävän Rastor-instituutin järjestämän kiinteistönvälityksen erikoisammattitutkinnon.

– Saan opiskelusta sellaisia ihania ahaa-elämyksiä. Kyllä se vain niin on, että aina voi oppia uutta!

Pidä ammattitaidostasi huolta jäsenillemme maksuttomissa koulutuksissa. Lue koulutusedustamme lisää täältä ››

Jäsenemme oppivat

Katso, mitä myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset Heli, Jyri ja Pihla tuumaavat MMA:n jäsenyydestä! 🌱

Taltuta muutospeikko!

"Mulle MMA:ssa ykkösetu on ehdottomasti koulutukset! Niistä saan uralleni tärkeitä oppeja loistavilta puhujilta, kuten Oona Kankkuselta, Sani Leinolta ja Esa Riutalta.

Kaikille konekammoisille suosittelen kyllä Microsoftin peruskoulutuksia. Niiden avulla opin tekemään asiat oikein sen sijaan, että söhellän kaiken kiertoteitse erehdyksen kautta."