Sanavalmis saavuttaja

Myyntipäällikkö Pihla Salmisen elämästä ei vauhtia puutu. Myynnistä Pihla on löytänyt itselleen innostavan ammatin, jossa hän pääsee valjastamaan energiansa tuloksen tekemiseen ja erilaisiin kohtaamisiin.

Pihlalla on aina monta rautaa tulessa, mutta meno ja meininki eivät häntä paina – päinvastoin.  

– Kyllähän elämässä pitää olla actionia! Rakastan tehdä juttuja sata lasissa, haastattelun aikaan motarilla Kouvolan kotiaan kohti paahtava Pihla nauraa. 

Vahvistuva myyntitunne

Kun Pihla valmistui lukiosta, hän haki opiskelemaan kauppakorkeakouluun. Opiskelupaikka ei ensiyrittämällä auennut, joten Pihla siirtyi suoraan B-vaihtoehtoon. 

– Olen persoonaltani sellainen, että kaikki pitäisi saada tässä ja heti. Välivuoden sijaan päätin lähteä Lappeenrantaan opiskelemaan liiketalouden tradenomiksi.  

Tutkinto piti sisällään myynnin ja markkinoinnin johtamista. Hänen ensikosketuksensa alaan oli kesätyöpaikka KSS Energialla. Pestissä hän keskittyi kuluttajapuolen myyntiin ja markkinointiin. 

– Opiskelun ja myyntityön kautta mulla vahvistui tunne, että haluan suunnata myyntialalle: on motivoivaa nähdä tekemänsä tulos käytännössä, kokea olevansa hyödyksi ja päästä tapaaman paljon erilaisia ihmisiä. 

Ennen valmistumistaan Pihla siirtyi kuluttajapuolelta yritysmyyntiin, ja sillä tiellä hän on edelleen. Pihla uskoo, että myynnissä asenne ratkaisee. 

– Itse olen hyvä ottamaan tilanteita haltuun ja pääsemään ihmisten kanssa juttuun. Minulle ei ole tärkeintä, että syntyy kauppa, vaan haluan pyrkiä synnyttämään pitkäkestoisen ja vuoropuheluun perustuvan asiakassuhteen.  

Lue tarkemmin Pihlan duunikuvioista sekä verkostoidu hänen kanssaan LinkedInissä ››

Yhteinen päämäärä

Tiensä MMA:han Pihla löysi jo tradenomiopintojensa aikana. 

– MMA Kouvolan puheenjohtaja Maarit Paldán kysyi, että lähtisinkö opiskelijajäseneksi. Päätin tarttua tilaisuuteen. 

MMA-kipinän myötä Pihlasta tuli hallituksen opiskelijajäsen. Toimintaan lähteminen oli Pihlalle hyvä ja palkitseva päätös. Hän uskoo, että uran alkuvaiheessa kaikki mahdollinen tuki, kokeneempien konkareiden neuvot ja verkostot ovat loistavia keinoja päästä eteenpäin. Yhteisöllisyys on tuonut mukanaan myös merkityksellisyyttä. 

– MMA:ssa olen päässyt tekemään hommia ja verkostoitumaan muiden alan ammattilaisten kanssa, joilla on kanssani yhteiset päämäärät.  

Pihlasta MMA:n kilpailuvaltti on sen ammattipohjaisuus. Jäsenyys ei riipu koulutustaustasta, vaan etujärjestö kokoaa mukaan kaikki myynnin ja markkinoinnin tekijät.  

– MMA on erikoistunut juuri meidän alamme ihmisten asioihin ja pystyy sen vuoksi tarjoamaan spesifejä palveluita ja etuja.

Käy kurkkaamassa myös Jyrin ja Helin henkilötarinat!

Elinehtona oppiminen

Pihla ei halua kohdata maailman myllerrystä laput silmillä, vaan hän kulkee mukana kehityksessä.

– Maailma menee koko ajan eteenpäin. Siksi on tärkeää kehittää itseään ja omaa ammattitaitoaan vastaamaan nykytyöelämän tarpeita – jos ei suorastaan elinehto. Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiselle hyvä keino siihen ovat MMA:n tarjoamat koulutukset, joista itselläni on rehellisesti sanottuna vain pelkkää hyvää sanottavaa. 

Uuden oppiminen on Pihlasta innostavaa, sillä sen myötä hän pystyy helpottamaan omaa myyntityötään ja saavuttamaan parempia tuloksia. Kiireisen arjen keskellä on kätevää, että webinaareja tai ammatillisia podcasteja voi kuunnella myös esimerkiksi lenkillä tai autossa. 

– Oppiminen ei ole nykypäivänä enää sidottu aikaan tai paikkaan. Ja ai vitsit miten jonkun hyvän verkkokoulutuksen jälkeen saakaan uutta puhtia omaan tekemiseensä! 

Kehittymisen lisäksi Pihla arvostaa MMA:n jäsenyydessä myös asiantuntijoita, joilta voi matalalla kynnyksellä kysyä apua tilanteessa kuin tilanteessa.  

– Yhteiskunnassa on paljon kaikkea meneillään. Epävarmoina aikoina pelkkä työttömyysturva ei riitä. Itseäni ainakin helpottaa tieto siitä, että saan tarvittaessa neuvoja vaikkapa lakipalvelusta. Sieltä vastataan aina todella nopeasti. 

Pihla, myyntipäällikkö

  • Liiketalouden tradenomi 
  • Suorittaa YAMK-tutkintoa Lapin ammattikorkeakoulussa 
  • Liittyi alun perin opiskelijajäseneksi 
  • Entinen jalkapalloilija 
  • Palautuu pelaamalla padelia ja tennistä 
  • Inspiroituu Perttu Pölösestä 

Uusia tuulia

Jatkuvan itsensä kehittämisen ja myyntihommien ohessa Pihlalle on tärkeää huolehtia myös omasta palautumisestaan. Siihen entinen jalkapalloilija on löytänyt konsteikseen padelin ja tenniksen. 

– Urheilun parissa saan heitettyä aivot narikkaan ja unohdan kaiken muun.  

Tänä syksynä Pihla tarttuu aivan uusiin haasteisiin, sillä hän sai uuden opiskelupaikan Lapin ammattikorkeakoulussa. Hän on juuri aloittanut opintonsa riskienhallinnan ja vastuullisen liiketoiminnan YAMK-opintojen parissa, jotka voi suorittaa kokonaan verkossa.  

– Verkko-opintojen ansiosta voin tuttuun tapaan jatkaa asiakkaiden palvelemista sähköenergia-asioissa. On siistiä päästä syventämään osaamistani kannattavasta liiketoiminnasta! 

MMA:ssa pääset kehittämään osaamistasi! Tutustu jäsenyyteemme ja tule mukaan ››

Jäsenemme oppivat

Katso, mitä myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset Heli, Jyri ja Pihla tuumaavat MMA:n jäsenyydestä! 🌱

Spesifiä palvelua just myyjille

"Oon tyytyväinen, että lähdin mukaan MMA:han. Näin uran alkuvaiheessa kaikki mahdollinen tuki, kokeneempien konkareiden neuvot ja verkostot ovat loistavia keinoja päästä eteenpäin. Yhteisöllisyys on tuonut mukanaan myös merkityksellisyyttä.

Kukaan muu ei tarjoa näin paljon juttuja juuri myynti- ja markkinointi-ihmisten tarpeisiin kuin MMA. Ja tärkeintä ei ole edes se määrä, vaan palveluiden ja etujen laatu."