Ratkaisuja ja uusia suuntia työelämän muutoksissa

Työvalmennus Futuuri tarjoaa räätälöityä tukea MMA:n jäsenten työelämän haasteisiin. Olipa kyseessä ura- tai työkykyvalmennus, esihenkilösparraus tai yrittäjyyden tukeminen, Futuuri sparraa uusien uramahdollisuuksien löytämisessä ja voimavarojen parantamisessa – lähes 20 vuoden kokemuksella.

Työvalmennus Futuurin toimitusjohtaja, Päivi Saatsi, on monipuolinen valmennusammattilainen, joka on toiminut yrittäjänä 15 vuoden ajan. Koulutukseltaan Päivi on henkilöstöjohtamisen tradenomi ja kasvatustieteen maisteri, ja urallaan hän on keskittynyt erityisesti ratkaisukeskeiseen valmennukseen.

– Sydäntäni lähellä ovat myynnin ja markkinoinnin asiat, niin kuin yrittäjänä aina on. Urallani valmentajana olen tavannut monenlaisia ammattilaisia erilaisissa uratilanteissa. Olen valmentanut sekä uraan että työkykyyn liittyvissä muutostilanteissa, Päivi kertoo.

Päivi myös kouluttautuu jatkuvasti. Viimeisimpänä oppimissalkkuun on kertymässä muun muassa johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto.

MMA:n jäsenille Futuuri tarjoaa monipuolista tukea työuran eri vaiheissa. Jäsenet voivat luottaa siihen, että valmennuksissa käsitellään nimenomaan heidän yksilöllisiä haasteitaan.

– Jäsenistä etenkin pitkän myyntiuran tehneet ovat löytäneet palvelumme pariin. Taustalla voi olla esimerkiksi ikäkriisi tai tilanne, jossa jäsenen työpaikalla on tapahtunut organisaatiomuutos tai muutosneuvottelujen seurauksena on aloitettava työnhaku uudelleen useiden vuosien tauon jälkeen, Päivi kuvaa.

Ratkaisut ovat yksilöllisiä. Joskus riittää, että työnhakutaidot päivitetään ajan tasalle. Välillä taas pureudutaan syvällisemmin esimerkiksi omiin vahvuuksiin tai pohditaan, mitä kaikkia mahdollisuuksia on oman osaamisen kehittämiseen, jos esimerkiksi oma koulutustausta on jäänyt työuran jalkoihin.

– MMA:lla on mahtava koulutustarjonta jäsenilleen. Koulutuksissa on valtavasti mahdollisuuksia päivittää omaa substanssiosaamistaan, joten suosittelen katsomaan kurssivaihtoehtoja ja osallistumaan niihin aktiivisesti.

Ajan valmennukseen voi varata, vaikkei ihan tarkkaan tiedä mikä valmennuksista on itselle juuri se sopivin. MMA:n jäsenille on tarjolla ura- ja työkykyvalmennusta, mutta palvelupakettiin kuuluu myös esimerkiksi esihenkilö- tai yrittäjyyssparrausta.

Valmennuksissa keskitymme löytämään ratkaisuja MMA:n jäsenten yksilöllisiin haasteisiin olivatpa ne uraan tai hyvinvointiin liittyviä. Lyhyessäkin ajassa saamme todella paljon aikaan.

Päivi Saatsi
Toimitusjohtaja

Päivi korostaa, että valmennukset tarjoavat konkreettisia työkaluja ja ratkaisuja uran eri vaiheisiin ulkopuolisen ammattilaisen avulla. Valmennuksen kautta voi myös löytyä kokonaan uusia mahdollisuuksia työelämässä. Tällainen voi olla esimerkiksi urahyppy yrittäjyyteen.

– Meidän tehtävämme on huolehtia, että keskitymme juuri jäsenen ongelmaan, ja lyhyessäkin ajassa saadaan todella paljon aikaan. Jos taas on jaksamisen kanssa haasteita, rohkaisisin tulemaan työkykyvalmennukseen – diagnoosia tai lähetettä siihen ei tarvita, muistuttaa Päivi.

Voimavaroja voi viedä esimerkiksi se, että työn luonne on muuttunut digitalisaation myötä, kun suorat kontaktit asiakkaiden kanssa ovat muuttaneet muotoaan. Työnkuva on voinut muuttua hyvinkin paljon.

– Työkykyvalmennuksessa voimme pohtia, voiko uutta virtaa saada työn ulkopuolelta esimerkiksi harrastusten tai lisäopiskelun kautta. Toisaalta ratkaisu voi löytyä muokkaamalla omaa työtä mieluisemmaksi esimerkiksi ryhtymällä kouluttajaksi. Valmennuksissa olen usein huomannut, että monet jäsenet jakavat mielellään omaa osaamistaan.

Työuravalmennuksessa voi saada sparrausta muun muassa työnhakuun, urasuunnitteluun, nykyisessä työssä kehittymiseen tai esihenkilönä työskentelemiseen. Työkykyvalmennus taas tähtää työhyvinvointiin, ja siinä jäsen saa työkaluja jaksamisen haasteisiin. 

Ajan valmennukseen voi varata Oma MMA:sta löytyvästä valmennuskalenterista. Mitä kauemmin on ollut MMA:n jäsen, sitä pidemmän maksuttoman valmennusajan voi varata.

– Jos jäsen tuntee tarvitsevansa lisäsparrausta, voi valmennusta jatkaa omakustanteisesti. Lisäksi olemme toteuttaneet yhdessä MMA:n kanssa Takaisin työelämään -ryhmävalmennuksia työttömille jäsenille, Päivi täydentää.

Vantaalainen Työvalmennus Futuuri Oy on toiminut pian 20 vuotta tarjoten ratkaisukeskeistä valmennusta työelämän muutostilanteisiin. Yrityksen päätoimipaikka sijaitsee Myyrmäen Virtatalossa Vantaalla, mutta yrityksellä on toimipaikkoja myös Helsingissä, Turussa, Tampereella, Lappeenrannassa, Hyvinkäällä, Oulussa ja Rovaniemellä.

Yrityksen päätuotteita ovat yksilö- ja ryhmävalmennukset, esihenkilövalmennus, yrittäjyyssparraus sekä muutosturvavalmennukset. Futuuri palvelee laajasti erilaisia organisaatioita ja työntekijäryhmiä, ja palveluun kuuluu myös ammatillinen kuntoutus sekä ratkaisukeskeinen lyhytterapia tukitoimintona.

Yrityksen laaja palveluvalikoima ja yksilölliset valmennukset auttavat ammattilaisia navigoimaan uransa haasteissa ja löytämään uusia mahdollisuuksia työmarkkinoilla. Päivi Saatsi ja hänen tiiminsä ovat sitoutuneet tarjoamaan asiantuntevaa tukea ja valmennusta, joka perustuu vuosien kokemukseen ja näyttöön perustuvaan käytäntöön.

Kuvat: Niina Stolt