Utelias uurastaja

Uteliaisuus, kova työnteko ja halu auttaa toisia ovat piirteitä, jotka ovat ohjanneet Anniina Hellmanin uraa. Hän on kulkenut monenlaisia polkuja, jotka johdattivat hänet lopulta myynnin pariin.

Konsulttiyhtiössä Sales Account Managerina työskentelevä Anniina jakaa uransa kolmeen eri vaiheeseen. Hän aloitti asiakaspalvelu- ja kehitystehtävissä, joista hän siirtyi kauppakorkeakoulun markkinoinnin opintojen jälkeen markkinointiin ja viestintään. Vuonna 2017 hän havahtui kaipaavansa jotain hieman tavoitteellisempaa – ja niin Anniina innostui myynnistä.

Lue tarkemmin Anniinan työhistoriasta sekä verkostoidu hänen kanssaan LinkedInissä ››

Välitön palaute 

Nyt Anniina on viihtynyt myynnin pyörteissä jo yli kuuden vuoden ajan, vaikka hänellä oli aluksi omat epäilyksensä. 

– Myynti leimataan meillä Suomessa usein sellaiseksi väkisin tekemiseksi ja tyrkyttämiseksi. Ajattelin, että myynti ei ole minun juttuni, sillä en ole tyrkyttäjätyyppiä vaan luonteeltani enemmänkin asiakaspalvelija. Sitten oivalsin, että siinä juuri piilee vahvuuteni tällä alalla, hän pohtii. 

Työssään Anniina huolehtii uusasiakashankinnasta ja olemassa olevien asiakkuuksien hallinnasta sekä myynnin kehityksestä yhdessä tiiminsä kanssa. 

– B2B-myynnissä onnistumisen tunne on nopeampi ja konkreettisempi kuin markkinoinnissa, sillä asiakkaan palaute on niin välitöntä – joko ostetaan tai jätetään ostamatta. Saan kaupan klousaamisesta ihan mahtavat kiksit! 

Anniina, Sales Account Manager

  • Kauppatieteiden maisteri
  • Saa voimavaroja perheeltään
  • Harrastaa Mystery Shopping -keikkoja
  • Yli 10 vuotta MMA:n jäsenenä
  • Kaipaa merkityksellisyyden tunnetta
  • Tärkeimpiä etuja lakipalvelu, koulutukset ja MMAhtipäivä

Nappiksista tutuun 

Vauhtia rakastava Anniina on jo nuoresta pitäen lähtenyt pelottomasti kokeilemaan kaikkea erilaista. 

– Mua kuvaa hyvin se, että lapsena pelasin samaan aikaan poikien joukkueessa jalkapalloa sekä tanssin tyttöjen kanssa balettia.

Etenkin joukkueurheilusta Anniina on kartuttanut oppeja, joista on ollut hyötyä myynti- ja esihenkilötyössä. 

– Kapteenina ja keskikenttäpelaajana opin valtavasti tiimitaitoja ja johtajuutta. Piti samaan aikaan olla liideri, ottaa vastuuta ja huolehtia joukkueesta.  

Uskallus tarttua uusiin asioihin näkyy lapsuuden harrastusten lisäksi myös Anniinan työhistoriassa, ja hän on ennättänyt tehdä monenlaista niin järjestö- kuin yrityssektorilla.  

– Olen aina ollut kova paiskimaan töitä ja tehnyt mieluummin vaikka jonkun lyhyen sijaisuuden kuin odotellut vain kotona. Kaikki työnteko ja -kokemus on mielestäni arvokasta. Joku saattaisi luonnehtia työuraani repaleiseksi, mutta minulle monipuolinen kokemukseni näkyy ehdottomasti vahvuutena. 

Parempaa vastinetta 

Vielä markkinoinnissa työskennellessään Anniina kuului toiseen liittoon, mutta ei kokenut saavansa rahoilleen riittävästi vastinetta. 

– Asia tuli puheeksi kollegani kanssa, ja hän suositteli minulle MMA:ta. Liityin mukaan jo yli kymmenen vuotta sitten ja kertaakaan en ole sitä päätöstä katunut! 

Anniinasta yksi MMA:n parhaista kilpailuvalteista on juuri myynti- ja markkinointialaan erikoistunut lakipalvelu. 

– Olen aina lakipalveluun yhteydessä, kun vaihdan työpaikkaa. Vuosien varrella olen asiantuntevien työsuhdejuristien avulla saanut esimerkiksi päättyneen työsuhteen jälkeen palkkasaatavia. Toisessa tilanteessa taas kieltäydyin ottamasta vastaan erästä työpaikkaa, sillä mahdollinen työnantaja ei suostunut sisällyttämään määräaikaisen työsuhteen soppariin työsuhdejuristin ehdottamia kohtia, Anniina muistelee. 

Anniina korostaa, että myyntialalla sopimukset ovat usein monimutkaisia. Vaikka joku sopimuksen kohta olisi hämärä, se ei automaattisesti tarkoita, että työnantajalla ei olisi puhtaat jauhot pussissa – hänellä saattaa olla vain rajoitetusti osaamista laatia sopimuksia sopimuksen laatimiseen. Siksi ne kannattaakin tarkistuttaa juristilla matalalla kynnyksellä. 

Työsuhdejuristimme ovat alamme priimaa! Lue lisää lakipalvelustamme ››

Käy kurkkaamassa myös Markon ja Jyrkin henkilötarinat!

Halu kehittyä 

Anniina on aina ollut innokas oppimaan uutta, ja hän on ehtinyt koluamaan monenlaisia MMA:n koulutuskalenterin myynnin ja markkinoinnin kursseja ja tapahtumia.  

– Koulutusten avulla pääsen lisäämään ammatillista osaamistani sekä verkostoitumaan muiden alan ammattilaisten kanssa. On myös mahtavaa, että nyt myynnissä työskennellessäni voin edelleen käydä halutessani myös markkinoinnin kursseja. Silloin voin oppia muustakin kuin vain omasta tontistani ja kasvattaa ymmärrystäni laajemmin, Anniina selittää innoissaan.  

Viime aikoina Anniina on perehtynyt koulutusten avulla TikTokin saloihin ja social sellingiin.  

– On kyllä pakko todeta, että todella hyviä puhujia ja kouluttajia on ollut, Anniina vielä lisää. 

Tarjoamme jäsenillemme yli 500 ilmaista koulutusta vuodessa. Lue niistä lisää täältä ››

Arvojen ohjaama 

Työuransa varrella Anniina on kokenut erilaisia työympäristöjä, johtamistapoja ja organisaatioita – ja samalla oppinut arvojen merkityksen kantapään kautta.  

– Työn merkityksellisyys ja samanlaisten arvojen jakaminen työpaikalla ovat korostuneet iän myötä. Kaipaan pelolla johtamisen sijaan nykyaikaista johtamista, joka kannustaa tiimiläisten onnistumiseen, Anniina korostaa. 

Anniinan arvomaailma korostuu myös hänen vapaa-ajallaan, sillä hän on tehnyt paljon vapaaehtoistöitä: hän on muun muassa opettanut suomen kieltä vastaanottokeskuksessa pakolaisille, ollut luottamustoimisena vaaleissa ja toiminut näkövammaisen naisen henkilökohtaisena avustajana juoksulenkeillä.  

– Näen vapaaehtoistyöt loistavana keinona antaa takaisin ja auttaa muita, mikä minut lopulta myynninkin pariin ohjasi. 

Jäsenemme kasvattavat

Katso, mitä myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset Anniina, Jyrki ja Marko tuumaavat MMA:n jäsenyydestä! 🌱

MMA:n paperikalenteri tsempparina ja aikataulutuksen apurina

"Tykkään paperikalenterista! Vaikka työkalenteri on diginä, on musta kivaa kirjata yksityiselämän viikkonäkymä MMA-kalenteriin. Kun arjessa pyörii lapsen harrastuksia, keikkaduuneja ja vaikka mitä, hahmotan siitä kokonaisuuden.

Kalenteri on mulle samalla sellainen päiväkirjamainenkin. Visuaalisena ihmisenä kirjoitan siihen eri väreillä ja laittelen tsemppitarroja."