Vahvuuksien valjastaja

Kun myynti- ja markkinointijohtaja Jyrki Vartiainen päätti 80-luvun lopulla liittyä MMA:han, syynä olivat hyvät polttoainealennukset. Vaikka hän ei enää saa jäsenetuna halpaa bensaa, on etujärjestöstä tullut hänelle uran matkassa kulkeva yhteistyökumppani.

Jyrki oli vasta aloitteleva myyntimies, kun hänestä tuli MMA:n jäsen. 

– Siihen aikaan myyntialueeni oli iso ja tuli ravattua jatkuvasti Kotkasta Korvatunturille, joten pelkästään jäsenten polttoainealennuksella kuittasi koko jäsenmaksun. Se oli jäätävä etu siihen aikaan, haastatteluun autonsa ratista osallistuva Jyrki nauraa. 

Savolainen luonteenlaatu

Jyrkin yli kolmenkymmenen vuoden mittaiseen työhistoriaan myynnin ja markkinoinnin parissa mahtuu monenmoista. Aluksi hän työskenteli teknisen tukkukaupan parissa, mistä matka jatkui alkoholibisnekseen. Sitten hän siirtyi aivan toisenlaiselle toimialalle Postille.  

– Kaverit nauroivat, että lähdetkö sä Jyrki myymään postimerkkejä. Eivät ne tajunneet, että jo silloin Postin liiketoiminnasta yli 90 prosenttia oli B2B:tä, posti- ja lehtipalveluita, logistiikkaa, suorajakelua ja niin edelleen.

Postin jälkeen Jyrki siirtyi sen tytäryhtiölle myymään suoramarkkinoinnin palveluita ja postitusratkaisuja, mutta veri veti takaisin alkoholimaailmaan. Siellä ehti vierähtää toistakymmentä vuotta, kunnes hän loikkasi Punaisen Ristin ensiapukoulutusta tuottavaan ja hyväntekeväisyystyötä tukevaan osakeyhtiöön. Sieltä Jyrki palasi teknisen tukkukaupan puolelle puoleksitoista vuodeksi. Vuoden alussa Jyrki aloitti nykyisessä työpaikassaan Accountor HR Solutionsissa, joka on Suomen johtava palkkahallinnon ja HR-järjestelmien toimittaja. 

– On tosi hieno huomata, että vaikka ikää alkaa olla jo jonkun verran, on kokemukselle kysyntää. Nykyisessä roolissani vastaan palkka-, HR- ja työaikaratkaisujen myynnistä ja markkinoinnista. Voidaankin sanoa, että me Accountor HR Solutionsilla tuemme yrityksiä koko työsuhteen elinkaaren ajan.

Kiteytettynä voi todeta, että Jyrkin ura on keskittynyt myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen ja johtamiseen. 

–  Jostain kumman syystä se myynti vain vetää puoleensa. Ehkä kun näin savolaisena en ole hirveän hiljainen tai ujo luonteeltani, niin pidän ihmisten kanssa yhdessä tekemistä rikkautena. 

Lue tarkemmin Jyrkin työhistoriasta sekä verkostoidu hänen kanssaan LinkedInissä ››

MMA mukana matkassa 

Aikoinaan hurjat polttoainesäästöt sytyttivät Jyrkissä kipinän liittyä mukaan MMA:han. Sittemmin bensaetu on poistunut, mutta Jyrki on silti jäänyt. Nyt MMA:laisuutta on takana jo yli 30 vuotta, mikä kattaa hänen myynti- ja markkinointiuransa lähes kokonaan. 

– Vaikka en enää käytä etuja yhtä paljon kuin aikoinaan, koen MMA:n ikään kuin matkassa kulkevana yhteistyökumppanina, joka seuraa minua työurallani ja kasvaa mukanani. On ollut mageeta nähdä, miten MMA on useastikin luonut nahkansa ja kehittynyt vastaamaan tämän päivän työelämän tarpeita.  

Jyrki listaa yhdeksi tärkeimmistä eduista lakipalvelun, josta on ollut hänelle valtava apu. 

– Olen vuosien varrella tehnyt monen monta työ- ja johtajasopimusta, ja niistä lähes kaikki on käyty yhdessä läpi työsuhdejuristien kanssa. Työsopimusten teko on tarkkaa hommaa, ja esimerkiksi johtajasopimukset eivät ole mitään yleismaailmallisia, vaan ne tehdään joka kerta erikseen. Siksi ne on tosi hyvä luetuttaa ammattilaisella – ja kuka tuntisi ne kiemurat paremmin kuin juuri meidän alaamme erikoistuneet työsuhdejuristit? 

Jyrki on koko jäsenyytensä ajan ollut tyytyväinen palvelun nopeuteen ja laatuun. 

– Koskaan ei ole tarvinnut jäädä yksin pähkäilemään pienten tai isompien asioiden kanssa, sillä apua on aina saatavilla. Kunhan vain pirautan tai naputtelen meilin, niin MMA:n juristit kyllä hoitavat asian. 

Työsuhdejuristimme jeesaavat jokaisessa urasi käänteessä! Lue lisää lakipalvelustamme ››

Käy kurkkaamassa myös Anninan ja Markon henkilötarinat!

Puitteet onnistumiseen

Myynti- ja markkinointijohtajan roolissaan Jyrkille on tärkeää pitää itsensä ajan tasalla sekä seurata alan trendejä. Hän haluaa saada porukan mukaan muuttumaan ja muutokseen.  

– Oma johtamistyylini korostaa yhteistyötä ja osallistumista. Uskon siihen, että yhteiset tavoitteet ovat tärkeitä, mutta myös yksilöiden rooli on olennainen. Tämä pätee erityisesti myyntitiimissä, jossa jokaisella on omat vahvuutensa sekä henkilökohtaiset mittarit, joita seurataan aktiivisesti. 

Jyrki tahtoo olla aktiivinen toimija ja läsnä tiimin arjessa, ei vain taustalla ohjeita lateleva taho. 

– Pyrin ohjaamaan tiimiä kohti yhteisiä päämääriä mutta annan myös tilaa yksilöiden osallistumiselle ja luovuudelle. Suosin enemmän osallistavaa johtamista kuin ”ylhäältä alas”-lähestymistapaa. Niin syntyvät parhaat tulokset.  

Jyrki, myynti- ja markkinointijohtaja

  • Syntyjään humoristinen savolainen
  • Yli 30 vuotta alalla ja MMA:n jäsenenä
  • Harrastaa maastopyöräilyä
  • Tärkeimpiä etuja lakipalvelu, koulutukset ja lomahuoneistot
  • Korostaa johtamisessa yhteistyötä ja yksilöiden vahvuuksia

Työelämän tasapaino

Vaikka Jyrki arvostaa suoria kohtaamisia asiakkaiden ja kollegoiden kanssa, hän on ottanut hybridityöskentelystä kaiken irti. 

– On mahtavaa, että nykyään voi tehdä duunia tavalliseen tapaan ajasta ja paikasta riippumatta. Mä esimerkiksi varasin Lapista MMA:n mökin viikoksi syyskuulle ja vien sinne mukanani maastopyöräni. Aion tehdä päivät töitä ja iltaisin kiertää tunturia. Viikonloppuna pakkaan kamat reppuun ja poljen Ylläkseltä Leville, mikä on ollut minulla jo pitkään haaveena. MMA:n mökeillä on tullut vietettyä myös hiihtolomia perheen kanssa. 

Jyrki on kuitenkin sitä mieltä, että Teams ei voi kokonaan korvata kasvokkaista vuorovaikutusta. 

– Vaikka teenkin nykyään töitä paljon myös etänä, koen että sosiaalisena tyyppinä tärkeäksi tulla konttorille. Mulle ja koko tiimille on tärkeää aina välillä nähdä ja keskustella muiden kanssa myös face-to-face

Etätyösuhtautuminen on Jyrkin mukaan yrityksen arvoista kiinni. Osa yrityksistä on mennyt siihen, että henkilöstö määrätään tiettyinä päivinä toimistolle. Jyrkistä järkevintä on Accountorillakin hienosti toteutuva hybridimalli, jolloin lähi- ja etätyö muodostavat kunkin yksilön elämässä sopivan tasapainon. 

–Mä en näe toimistolle pakottamisessa järkeä. Uskon, että yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen ilmapiirin ansiosta ihmiset haluavat aidosti välillä nähdä toisiansa ja tulevat sitä varten konttorilla käymään, vaikka ei olisikaan pakko. 

Ota etätyön mahdollisuuksista kaikki irti ja rentoudu lomahuoneistoissamme. Lue mökkiedustamme lisää täältä ››

Jäsenemme kasvattavat

Katso, mitä myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset Anniina, Jyrki ja Marko tuumaavat MMA:n jäsenyydestä! 🌱

Jäsenyys maksaa itsensä takaisin

"Olen yli 30-vuotisen urani aikana tehnyt lukuisia työ- ja johtajasopimuksia. Niistä miltei jokaisen olen tarkistuttanut MMA:n työsuhdejuristilla ja saanut aina aivan huikeaa sekä nopeaa palvelua!

En edes koskaan ole miettinyt muita vaihtoehtoja tai sitä, onko jäsenmaksu kallis vai halpa. Olit sä sitten myyntihenkilö tai johtaja, on MMA todella hyvä investointi sijoitetulle pääomalle. Se, mitä täältä saa, on moninkertaisesti sen summan arvoista."