Yö Helsingin Katajanokalla

Helsingin kantakaupungin itäisessä nurkassa sijaitsee urbaani ja persoonallinen Katajanokka. Eriväristen ja historiallisten talojen keskellä sijaitsee myös Eurohostel, josta tarjoamme jäsenetunamme mukavan 10 %:n alennuksen. Lähdin kokeilemaan jäsenetuamme ja kokemaan Katajanokan.  

Pohjois-Helsingissä koko ikäni asuneena Katajanokasta oli muodostunut minulle kuva suljettuna hienostoalueena, joka ei helposti avaudu ulkopuoliselle vierailijalle. Minulla on ollut sinne asiaa lähinnä silloin, kun olen lähtenyt joko ihailemaan Uspenskin katedraalia tai risteilemään Tallinnaan tai Tukholmaan. Ratikan ikkunasta pääsee aina ihastelemaan Katajanokan kauniita rakennuksia ja siistejä katuja. 

Olin innoissani päästessäni kokemaan Katajanokan yhden vuorokauden ajan yhtenä sen asukkaana.  

Työpäiväni päätteeksi saavuin Katajanokalle, ja reitti Helsingin keskustasta ratikalla oli helppo – se oli tismalleen sama matka ja myös sama pysäkki kuin niin monelle suomalaiselle tuttu reitti Katajanokan terminaalille.  

Hostelli sijaitsee aivan pysäkin vieressä, ja matka-aika keskustasta Aleksanterinkadulta oli noin 10 minuuttia. Hostellissa on asiakaspalvelija töissä ympäri vuorokauden, joten myöhäisempikään check-in ei ole ongelma. Jäsenetuun lukeutui myös aamupalakuponki (arvo noin 10 euroa normaalisti). Aamupala tarjoillaan ensimmäisessä kerroksessa Suburritos-ravintolassa. 

Huoneeni sijaitsi kolmannessa kerroksessa, jonne ei onneksi tarvinnut kavuta portaita pitkin, sillä hostellissa on hissi. Hissistä poistuessa, siisti ja trendikäs käytävä oli mieleenpainuva ja positiivisesti yllättävä. ”Eihän hostelleissa ole tämmöisiä”, ajattelin.  

Omasta 2-hengen hostellihuoneesta löytyi kaikki tarvittava: sängyt, tuoleja, pöytä työskentelemistä varten ja kaappitilaa sekä näkymä ikkunasta Katajanokan terminaaliin, joka sijaitsi kivenheiton päässä. Jos maailman tilanne olisi toinen, tästä olisi idyllistä siirtyä viikonlopun viettoon Tallinnaan tai Tukholmaan. Risteilyltä myöhästyminen ainakin olisi minimaalinen uhka (lol).  

Hostellien tapaan huoneessa ei ollut vessaa, vaan yleiset vessat (naisille ja miehille omat) sijaitsivat käytävän eri päissä. Vessoissa sijaitsivat myös suihkutilat. Kunhan yleisvessa ei tule yllätyksenä, osaa saapuva majoittuja valmistautua, eikä oman vessan puuttuminen vaikuta majoittumiseen. Yhteiskäytössä oleva vessa oli erittäin siisti ja minulle tuli ainoastaan mieleen, että yhteinen vessa saattaa aiheuttaa mahdollisesti pientä hämmennystä silloin, jos hostelissa on paljon majoittujia samanaikaisesti. 

Huoneessa lisämausteen antoi talon historian huomioonottava 60-luvun laitosmainen sisustus.  

Joulukuinen Katajanokka oli tiistai-iltana hyvin hiljainen. Keskustassa olisi mielenkiintoisempaa, joten hyppäsin ratikkaan ja hetkessä olin jo perinteisesti valaistulla Aleksanterinkadulla ihmettelemässä menoa. Täytyy myöntää, että lähiöissä aina eläneenä, keskustan ja käytännössä aivan kaikkien palveluiden läheisyydessä on puolensa.  

Aamulla kerkesin viime tinkaan MMA:n jäsenetuun kuuluvalle aamiaiselle Suburritos-ravintolaan Eurohostellin alakerrassa. Nimestään huolimatta tarjolla ei kuitenkaan ollut burritoja vaan perus terveellinen aamiainen; puuroa, voileipää, salaattia ja appelsiinimehua. Kelpaa! 

Final thought. Sijaintinsa puolesta Eurohostel on hyvä ja edullinen vaihtoehto esimerkiksi työ- tai vapaa-ajan matkailuun. Näkisin, että erityisesti ulkopaikkakuntalaiset voisivat yhdistää työn ja huvin. Jos suunnittelet esimerkiksi työpäivän päätteeksi lähteväsi risteilylle, niin mukavin ja kannattavin majoitushan on Katajanokan terminaalin vieressä. Katajanokka ja viereinen Kruunuhaka ovat eräitä kauneimpia kaupunginosia Helsingissä, ja niissä on erittäin paljon kuuluisia nähtävyyksiä, joten sijainti on aivan erinomainen.  

Näkymä hostellihuoneesta, josta näkee terminaalille saakka

Meiltä saa jäsenenä työelämää turvaavia ja tukevia palveluja kuten yksilölliset lakimiespalvelut ja laajat koulutukset – niistä olemme tunnettuja. Mutta näiden lisäksi jäsenyydestä voi hyötyä monella tapaa, yllättävissä paikoissa, kuten Eurohostelissa. Jäsenyydestä kannattaa ottaa kaikki irti!  

Tutustu Eurohostelliin Katajanokalla tästä
Tutustu jäsenetuun tästä